Prinses Máxima heeft de mooiste lach van Nederland


Nederland Positief reikt Gouden Lach uit

AMSTERDAM, 20080320 -- Prinses Máxima is uitgeroepen tot de Nederlander met de mooiste lach. Zij krijgt de Gouden Lach van de stichting Nederland Positief, die onderstreept dat lachen gezond is en bijdraagt tot een positiever Nederland.

Ruim driekwart van alle Nederlanders is het er over eens dat van de 10 genomineerde kandidaten Prinses Máxima de allermooiste lach heeft. Daarmee staat onze prinses met ruime afstand op de eerste plaats, gevolgd door Katja Schuurman op de tweede plaats en Jan Smit op de derde plaats.

Vooral oudere Nederlanders zijn erg gecharmeerd van de lach van Prinses Máxima. In de doelgroep 30 jaar en ouder zijn 8 van de 10 Nederlanders het er over eens dat de Prinses onbetwist de mooiste lach heeft. Bij jongeren onder de 30 jaar vindt nog altijd 65-70% dat dit zo is. Op de laatste plaats eindigde Carlo Boszhard, waarvan 3 op de tien Nederlanders vinden dat hij de mooiste lach heeft.

Het onderzoek, dat mede mogelijk werd gemaakt door Flex One personeelsmanagement in Arnhem, is in maart 2008 uitgevoerd onder 3142 Nederlanders en geldt daarmee als representatief voor heel Nederland. Flex One personeelsmanagement onderschrijft dan ook de doelstelling van de Stichting Nederland Positief en is van mening dat meer lachen tijdens het werk leidt tot een gezonder arbeidsklimaat.

Het is de derde keer dat Nederland Positief de verkiezing van de mooiste lach organiseert. Al eerder won Frans Bauer de onderscheiding. Nederland Positief is voornemens deze publieksprijs tijdens het Gala van de Lach, dat in Amsterdam zal plaatsvinden, uit te reiken aan Prinses Máxima.





Ingezonden persbericht