TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 17-03-2008

Televisie

TWINZZ

Uitzending donderdag 20 maart

Nederland 1- 20.30 uur

TWINZZ:
Van 40 naar 20 tweelingen


In de tweede aflevering van TWINZZ op donderdag 20 maart komen de tweelingen samen voor de tweede auditiedag. Nog 40 tweelingen strijden om drie plaatsen in de superband TWINZZ.

Met een zelf gekozen nummer, a capella, zingen ze voor juryleden Ferdi Bolland en Lisa Boray. Van topchoreograaf Gerald van Windt krijgen ze deze week een korte dansworkshop. Zijn ze in staat om zich de pasjes en bewegingen eigen te maken?

De 'twinfactor' wordt deze week getest met twee onderdelen: gezichtsmeting en tekentest. Voor de gezichtsmeting wordt de gelijkenis van de gezichten gemeten met speciale apparatuur. Tijdens de tekentest krijgen de tweelingen opdracht om gelijktijdig een tekening te maken, zonder dat ze elkaar zien. Tekenen ze hetzelfde? De resultaten zijn soms verbluffend!

Presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen maakt
ondertussen nader kennis met de tweelingen. Zijn ze in het dagelijks leven onafscheidelijk? Zijn ze gewend om op te treden voor publiek? Hoe schatten ze hun kansen in tijdens deze afvalrace?

Op 'De Bank' worden de tweelingen gelijktijdig geconfronteerd met een aantal dilemma's. Geven ze dezelfde antwoorden op de vragen?

De climax van deze dag: alle tweelingen zijn bijeen om in spanning af te wachten wat de jury heeft besloten. Slechts 20 tweelingen gaan door naar de volgende auditieronde op donderdag 27 maart.