Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 20 maart 2008

Varen langs baltsende grutto's in Eilandspolder

Alle zondagen in april

Weidevogels geven er de voorkeur om te verblijven in een open landschap en daar is de Eilandspolder er één van. Het voordeel is dat we weidevogels daardoor goed kunnen waarnemen. Bovendien is het nu de tijd dat ondermeer de grutto aan het baltsen gaat. De grutto-man presenteert zich op zijn mooist om een vrouwtjes in hem te interesseren. Een heel bijzonder schouwspel, waarvan wij u graag deelgenoot willen maken.

Naast de grutto komt scholekster, tureluur, rietzanger en de rietgors voor in de Eilandspolder. Tijdens de vaarexcursie maken we een kleine wandeling door het Uilenbosje waar we allerlei zangvogels kunnen zien en vooral horen. Kent u ze? Het kenmerkende watervalletje van de fitis en het geluid van de winterkoning of de tjiftjaf?

U bent van harte welkom!
U kunt in april elke zondag mee varen in de Eilandspolder. De excursies zijn van 10.00-12.00 uur. We verzamelen bij werkschuur de Molenaar aan de Oudelandsedijk 1a. Het is ten zuiden van het dorpje Driehuizen aan de oostelijke kant van de Schermerringvaart. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. Omdat er gevaren wordt in een open boot, raden wij u aan warme kleding te dragen. De kosten bedragen ¤ 8,00 (Beschermers ¤ 5,50) en voor kinderen tot 12 jaar ¤ 3,50).

Meer informatie en routebeschrijvingen vindt u op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl

Noot voor de redctie /