Ingezonden persbericht


Top 10 meest gezochte nieuwsitems op live.nl in februari 2008

Nijmegen, 20 maart 2008. Deze maand heeft Search Engine Mediabureau Checkit in samenwerking met live.nl de meest gezochte nieuwsitems bij live.nl uit februari op een rijtje gezet. Joran van der Sloot was deze maand het meest gezochte zoekwoord.


1. Joran van der Sloot

2. Natalee Holloway

3. Slang Steve Irwin

4. Sylvie Meis

5. Benny Neyman

6. Oscars

7. Peter R. de Vries

8. Daury Rodriguez

9. Idols 4

10. Gouden kooi

Het zal niemand verbazen dat de uitzending van Peter R. de Vries deze maand veel stof deed opwaaien. Zijn undercoveractie waarin Joran van der Sloot bekende meer te maken te hebben met de verdwijning van Natalee Holloway was voor veel mensen reden tot zoeken. Ook de door Joran genoemde naam Daury, die hem geholpen zou hebben om van het lichaam van Natalee af te komen, werd veel gezocht in februari.

Steve Erwin was ondanks zijn dood in 2006 een veelgebruikt zoekwoord: zijn vierjarige zoon werd gebeten door een slang. Ook Benny Neyman kwam door zijn dood in het nieuws. Verder waren de tv programma's Idols 4 en de Gouden Kooi aanleiding om te gaan zoeken; beiden programma's naderden hun einde. Idols 4 had nog maar enkele kandidaten in de race en het gerucht dat de Gouden Kooi zou stoppen deed de ronde.

De Live.nl top 10 wordt maandelijks samengesteld uit de top 1000 zoekresultaten van Live.nl. Lees ook de vorige Live.nl top 10 van januari. Of bekijk alle edities van de Live.nl top 10 op Checkit Live.nl top 10 om een interessant beeld te krijgen van de 'Zeitgeist'.

Over Checkit
Checkit B.V. is een Search Engine Mediabureau dat zorgt dat organisaties op internet vindbaar zijn en blijven. Checkit biedt de top 500-organisaties van Nederland een compleet dienstenpakket aan waarmee ze hun vindbaarheid op internet kunnen optimaliseren. Checkit is specialist en marktleider in Nederland op het gebied van Search Engine Marketing. Kijk voor meer informatie over Checkit op http://www.checkit.nl



Ingezonden persbericht