23 bekeuringen bij gr ote verkeerscontrole


Op dinsdag 18 maart van 9:00 uur tot 15:00 uur werd vanaf een terrein aan de Rijksparallelweg een grote verkeerscontrole gehouden. Tijdens de controle werd er door de politie samengewerkt met Rijkswaterstaat, Douane en de ANWB.

Tijdens deze controle werden door de politie 134 voertuigen gecontroleerd. Dit betroffen 55 personenauto's, 8 Vrachtwagens (incl. gevaarlijke stoffen), 8 taxi's, 41 personenautos met aanhangwagens, 1 motorfiets, 5 scooters en 16 bedrijfsbussen.

In totaal werden er 23 bekeuringen uitgedeeld voor 8x niet dragen autogordel, 1x kentekenplaat niet zichtbaar, 1x niet goed werkende waarschuwingslichten, 2x aanhangwagen niet goed werkende remlichten, 1x meer passagiers vervoeren in een personenauto dan er gordels zijn, 2x losbreekreminrichting niet op de juiste wijze verbonden, 3x niet op eerste vordering kunnen tonen rijbewijs, 1x niet voorzien van goed werkende achteruitrijdlichten, 1x profilering van band voldoet niet aan eisen, 1x (hulp)koppeling, trekdriehoek, trekboom of onderdelen daarvan niet aanwezig dan wel niet voldoen aan de daaraan gestelde eisen, 1x de hulpkoppeling van een middenasaanhangwagen niet op de vereiste wijze aangebracht en 1x APK verlopen.

Verder heeft de douane 28 voertuigen gecontroleerd op het gebruik van rode diesel. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd. Wel werd er twee maal geconstateerd dat er gereden werd zonder handelaarkentekenbewijs.