DAF Trucks

'Best Bus and Coach Engine Producer of the Year 2008':
DAF wint belangrijke onderscheidingen

Tijdens de vorige week in Sjanghai gehouden Bus World Asia heeft DAF twee belangrijke onderscheidingen gekregen: 'Best Bus Engine Producer of the Year 2008' en 'Best Coach Engine Producer of the Year 2008'. DAF ontving de titels vanwege de toonaangevende betrouwbaarheid en duurzaamheid, alsmede het lage brandstofverbruik van de 9,2 liter PACCAR PR- en 12,9 liter PACCAR MX-motoren. "Dat maakt de door DAF ontwikkelde en geproduceerde PACCAR-motoren ideaal voor toepassing in zowel bussen als touringcars", aldus juryvoorzitter Martial Benoot.

De verkiezingen 'Best Bus Engine Producer of the Year' en 'Best Coach Engine Producer of the Year' wordt jaarlijks gehouden tijdens Bus World Asia, één van de meest prestigieuze bus- en touringcar-tentoonstellingen ter wereld. De jury bestaat uit 25 leden, waaronder vertegenwoordigers van de organisatie van de tentoonstelling en zowel Chinese als internationale vakjournalisten.

"DAF heeft de onderscheidingen niet alleen ontvangen vanwege de toonaangevende betrouwbaarheid en duurzaamheid en het gunstige brandstofverbruik van de PACCAR-motoren", aldus Martial Benoot. "Ook de uitstekende naam die DAF in China heeft, speelde wederom een belangrijke rol bij de keuze voor DAF." Vorig jaar ontving DAF al de titel 'Best Coach Engine Producer of the Year 2007'.

Positie in China
DAF heeft sinds 2001 enkele honderden motoren in China afgeleverd voor toepassing in bussen en touringcars. "Vele daarvan hebben onder zware omstandigheden al meer dan 1,5 miljoen kilometer afgelegd, tot volle tevredenheid van de gebruikers", aldus Marcel de Vries, directeur DAF Components, verantwoordelijk voor de verkoop van motoren en assen aan bus- en touringcarproducenten over de gehele wereld. "We leveren motoren aan de Chinese busproducenten Zhongtong en Higer, terwijl we met andere fabrikanten in ver gevorderde onderhandeling zijn. Dat we deze belangrijke onderscheidingen hebben gekregen, is een extra stimulans om onze positie in China verder uit te bouwen. Daarbij zal ook het onlangs geopende PACCAR Sjanghai Office een belangrijke rol spelen."

DAF Trucks N.V. - een dochteronderneming van het Amerikaanse PACCAR Inc, een van de grootste producenten van zware trucks in de wereld - is een toonaangevende producent van lichte, middelzware en zware trucks met in Europa*) een marktaandeel van zo'n 14% in de klasse boven 15 ton. De onderneming leverde het afgelopen jaar in totaal bijna 61.000 vrachtauto's af op markten binnen en buiten Europa. Daarnaast is DAF toonaangevend op het gebied van de diensten áchter het product: Multi Support Reparatie- en Onderhoudscontracten, financiële diensten van PACCAR Financial en een eersteklas onderdelen-voorziening. Bovendien ontwikkelt en produceert DAF componenten als assen en motoren voor met name van bus- en touringcar-producenten over de gehele wereld. DAF Trucks N.V. heeft fabrieken in Eindhoven en in het Belgische Westerlo en meer dan 1.000 dealers en servicepunten in Europa.

Eindhoven, 20 maart 2007