Ingezonden persbericht

Vrolijke PCC-actiedag voor Stara School in Kenia
Op donderdag 20 maart vond de jaarlijkse Actiedag plaats op de verschillende vestigingen van het Petrus Canisius College. Vele honderden leerlingen verrichtten sportieve prestaties met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor kinderen van de Stara School in een grote sloppenwijk van Nairobi. De school heeft zich voor vijf jaar aan dit project van Childslife verbonden.

In Alkmaar gingen aan de Fabritiusstraat om 10.00 uur de eersteklassers van start met de altijd hilarische sponsorloop om de school; rennen, skaten, achterstevoren, in een rolstoel, gekleed in roze badjassen of allemaal met een blauwe zonnenbril. Na de renpartij werden ze door de derdeklassers verwend met een fancy fair. In de aula konden ze pannenkoeken eten of broodjes worst, er werden nagels gelakt, tropische sapjes gedronken en - oké voor deze ene keer dan - voor het goede doel gepokerd.

Op de Vondelstraat startte een flinke groep om 9.00 uur met een eindeloze wandeling via Bergen en Heiloo weer terug naar school. Een andere groep koos voor de combinatie zwemmen in de Hoornsevaart en hardlopen in de Oudorperhout. Degenen die de hoogste sponsorbedragen hadden weten te regelen, mochten echter meedoen aan de game-marathon. Die gingen lekker met nintendo, playstation of gameboy een hele dag uit hun bol!
In Bergen stond een flinke bosloop op het programma, terwijl een groot deel van de jongens koos voor een voetbaltoernooi op het Berdosterrein. Het toernooi werd na een strafschoppenserie gewonnen door een bijzonder trots Warmerhuizer team.
De leerlingen van Heiloo hadden een flinke dobber aan hun triathlon. Na een stevige fietstocht van en naar zwembad de Watertoren in Egmond waar ze een serie baantjes trokken, renden ze aansluitend op de Trias-atletiekbaan nog een flink aantal rondjes.

De PCC-leerlingen lieten zich voor al deze activiteiten sponsoren door ouders, familie, vrienden en buurtgenoten. Vorig jaar zamelden ze ruim E25.000 in en natuurlijk proberen ze dat bedrag dit jaar minimaal te evenaren. Met een paar weken zal duidelijk zijn of dat is gelukt.

---- --