Kinderkoor van topniveau zingt Mattheuspassie

22/01/2008 11:26



Brody Creatieve Communicatie



70 kinderen en tieners van Koorschool Midden-Gelderland zingen op Goede Vrijdag 21 maart de Mattheuspassie van Bach, in de hertaling van Jan Rot. Een primeur voor Nederland.

De afgelopen jaren heeft de Koorschool al vaak haar medewerking verleend aan diverse uitvoeringen van de Matthäus Passion. De zangkwaliteit van de leerlingen is daarbij altijd zeer hoog gewaardeerd. Zo is het idee ontstaan het hele stuk zelf te gaan verzorgen met kinderen en tieners in de leeftijd van 6 tot 23 jaar. Dit is nog niet eerder gebeurd in Nederland.

De Koorschool krijgt gezelschap van professionele solisten, waaronder Marten Smeding als Evangelist en Kees Jan de Koning als Jezus, en van Vrouwen Kleinkoor Orpheus (Nijmegen), docenten van de Koorschool, Erks Jan Dekker voor de basaria's en het Begeleidingsorkest Continuo-Rotterdam met 40 instrumentalisten. Dit alles onder bezielende leiding van Albert Wissink.

Zowel leiding als kinderen omarmen deze klankrijke, emotievolle hertaling. Een verhaal van mens tot mens, over zinloos geweld, desinteresse, vooringenomenheid, angst, afkeer en leedvermaak tegenover een mens met een zuiver hart vol liefde en idealen. Uitgevoerd worden het Eerste Deel en het Tweede Deel vanaf no 59.

Voor de leerlingen is dit een enorme leerschool om zo'n groot en groots werk van Bach als koor en solisten aan te pakken en samen te werken met de beste beroepszangers van ons land en een alom gewaardeerd orkest. Sinds de zomer repeteren ze met veel enthousiasme wekelijks het stuk.

Koorschool Midden-Gelderland is een zang- en kooropleiding voor 5 tot 23 jarigen, los van het reguliere onderwijs. De leerlingen verzorgen optredens in binnen- en buitenland. Het repertoire varieert van klassiek tot modern, van kinderliedjes tot musicals. De leerlingen, waaronder veel jongens, komen uit Ede en wijde omgeving. Albert Wissink is oprichter en artistiek leider van de Koorschool. Hij is dirigent, componist en zangpedagoog.

De Mattheuspassie door Koorschool Midden-Gelderland
Goede Vrijdag 21 maart 2008
Gereformeerde kerk De Brink, Brinkstraat 39 in Bennekom
11.45 - 15 uur met lunchpauze
Kaarten bestellen via http://mattheus.koorschoolgld.nl (zonder 'www' ervoor)





http://mattheus.koorschoolgld.nl