Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM
klinch: Conflict

live: Innasekt vs Sully (Rottun Records, Norwich) | live: Badaszweski (Digital Distortions, Londen) dj-sets: Akkachar (Conflict, Amsterdam) | Brutuzz (Conflict, Amsterdam) | Vahid (Conflict, Utrecht) hosted by: Ernesto | art & media door Vage Gasten

Melkweg, Oude Zaal * vrijdag 21 maart * 23:00 uur
voorverkoop: ¤8,00 + lidm. * deur: ¤ 11,00 + lidm

Ruzie met je vriendin? Gezeik met de buurman? De oorlog in Irak? In de klinch met jezelf? Een Conflict in de Melkweg?

Conflict is de nieuwste avond in de reeks klinch avonden en vindt vrijdag 21 maart voor de eerste keer plaats in de Oude Zaal van de Melkweg onder het motto 'Retro is van gisteren en vernieuwen doe je morgen maar'. Conflict laat zien, horen en voelen wat de generatie van vandaag bezig houdt. Keihard losgaan op roffe techno, je bil schudden op hitsige booty en miami bass, breaken op ratelende electro en de basslines voelen van dikke dubstep. Geen geneuzel uit Berlijn of Detroit, hier wordt Amsterdam vertegenwoordigd, met support uit ruwe steden als Norwich en London. Op Conflict geen peperdure headliners die hun verwachtingen 9 van de 10 keer toch niet waarmaken, maar relatief onbekende artiesten, waarvan je na afloop met volle trots aan je vrienden kan vertellen dat je 'er bij was' toen deze voor het eerst in Nederland een optreden gaven. Conflict staat vooraan in de muzikale ontwikkelingen en de organisatoren weten precies wat er leeft onder de jeugd van tegenwoordig. De organisatie wil met Conflict het hokjesdenken doorbreken, verschillende muziekstromingen en hun liefhebbers de strijd met elkaar aan laten gaan en op deze manier de overeenkomsten en niet de tegenstellingen benadrukken.

Hoofdact is de live-act Innasekt vs Sully, volgens de boys van Conflict de beste breakz/dubstep act van het moment. De heren met releases op labels als Sprengstoff, Rottun en Creative Space schudden hun loodzware basslines uit hun mouw alsof de derde wereldoorlog is aangebroken. Conflict organisatoren en residents Brutuzz, Akkachar en Vahid zijn dan ook trots om het Nederlandse debuut van deze act uit Norwich te mogen verzorgen. Naast Innasekt vs Sully een live act van Badaszewski uit Londen. De man met de onuitspreekbare naam staat garant voor de meest krankzinnige electro en bootyshaking voer voor de dansvloer, een Nederlands primeur van formaat. Zijn producties zijn altijd hard en dynamisch, en met nog maar één release op Digital Distortions en heel wat creaties in de molen, is Conflict meer dan overtuigd dat deze man een onvergetelijke set zal neerzetten vol strakke tracks waarbij je onmogelijk stil kunt blijven staan.

De warm-up wordt verzorgd door Vahid, die bekend staat om zijn verfijnde smaak als het om electro gaat. Dit maal gaat hij voor een rustige en sferische set om zo de gewrichten goed te oliën voor het echte werk. Brutuzz, neemt het over en gaat ons trakteren op een set vol zieke basslines, dikke beats en vieze lyrics. Akkachar sluit de avond af op de manier die hem het beste ligt: los, los, los en nog eens los! Naast oorstrelend wordt dit Conflict ook oogstrelend. Muziek van de straat, kunst van de straat. Kunstenaarscollectief Vage Gasten zorgt voor het visuele aspect van de avond en laat je de gehele avond in de juiste mood zijn dankzij hun kleurrijke en veelzijdige creaties. Dus dames, trek je pumps aan, tuit je lippen en laat je billen trillen! En heren, kom bouncen en lekker biertjes drinken op de meest dikke party die Amsterdam zal kennen.