Gemeente Noordwijk

PERSBERICHT

Leiden, 17 maart 2008
---

Niet alle afritten open, strand wel toegankelijk

Strand Noordwijk met Pasen open voor publiek

De werkzaamheden aan de kustversterking naderen hun voltooiing. Het nieuwe strand en de nieuwe duinen zijn zo goed als klaar. Het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Noordwijk hebben daarom besloten het strand met de paasdagen tijdelijk terug te geven aan de bevolking van Noordwijk. Dit betekent echter niet dat ook alle afritten geopend zijn! De werkzaamheden zijn namelijk nog niet afgerond.

De afgelopen maanden is er hard doorgewerkt om de deadline van 1 april a.s. te kunnen halen en het ziet er naar uit dat dat gaat lukken. Het strand is klaar, de nieuwe duinen liggen er en sommige strandafritten zijn gereed om de verwachte bezoekersstromen te kunnen verwerken. Daarom is besloten tijdens de paasdagen een aantal afritten open te stellen voor het publiek zodat zij tijdelijk gebruik kunnen maken van het strand.

Er is besloten de afritten 2 tot en met 9 (Koningin Astrid Boulevard) en afrit 19 (Vuurtorenplein) vanaf vrijdag 21 maart tot en met maandag 24 maart open te stellen. De afritten 10 tot en met 18 blijven dus gesloten! Hier moet nog te veel aan gebeuren. Dit gebied blijft bouwterrein en dus ook verboden gebied voor onbevoegde personen.

Niet permanent
De afritten worden in eerste instantie niet permanent open gelaten maar alleen tijdens de paasdagen. Er zal de komende weken nog het nodige moeten gebeuren op het strand en aan de afritten en dit brengt teveel risico's met zich mee voor bezoekers. Vanaf 1 april zijn alle afritten weer permanent geopend.