Politie Groningen

Doe gewoon je gordel om. Ook achterin!

Provincie Groningen, 21-03-2008 o Regiopolitie Groningen voert de komende weken in de hele provincie extra gordelcontroles uit. De controles staan in het teken van de landelijke campagne Doe gewoon je gordel om. Ook achterin!. De voorlichtingscampagne is bedoeld om het gebruik van de gordel en kinderzitjes te verhogen. Sinds maandag 17 maart zijn vier weken lang voorlichtingsspotjes op radio en televisie te horen en te zien. De politie let bij de controles vooral op de passagiers op de achterbank, zowel kinderen als volwassenen.

Aansluitend op de gordelcampagne is er in april en mei extra aandacht voor het vervoer van kinderen tijdens de landelijke Goochemcampagne. Tijdens controles deelt de politie folders uit waarin de regels voor het gebruik van kinderzitjes in een auto nog eens uitgelegd.

Soms kunnen mensen niet aan die regels voldoen. Bijvoorbeeld bij het vervoer van andermans kinderen op een kort ritje naar het zwembad of het voetbalveld. Zijn er in zon geval niet genoeg kinderzitjes in de auto dan mogen deze kinderen gebruikmaken van de gordel. Maar dat geldt niet voor de eigen kinderen van de bestuurder. Meer informatie over alle regels en uitzonderingen is te vinden op de website www.kinderzitjes.nl.

Auto met chauffeur

In het kader van de landelijke gordelcampagne kunnen mensen op de websitewww.gordelsom.nlaangeven waarom zij een dagje achterbank verdienen. De leukste inzendingen krijgen een dagje een auto met chauffeur aangeboden om zelf lekker te kunnen genieten op de achterbank (met gordel om).