AutoRai

Volop pluspunten: Toyota Yaris+

(3/21/2008)
Toyota lanceert een nieuwe troef in de compacte klasse: de Yaris+. Deze uitvoering van de succesvolle Yaris kenmerkt zich door de aantrekkelijke uitrusting en zijn ijzersterke prijs van 10.990 euro voor de driedeursversie. Daarmee is dit de voordeligste Yaris op de prijslijst. De verkoop start per direct.

Ondanks de zeer scherpe prijs biedt de Yaris+ een plezierig complete uitrusting. Voor comfort zorgen onder meer centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare zijruiten voor, elektrisch verstelbare buitenspiegels en een radio met cd-speler en vier speakers. Airconditioning is optioneel voor ⬠990.

Verschuifbaar
De Yaris+ heeft Toyotaâs veelgeprezen, multifunctionele achterbank. Die is verschuifbaar over een afstand van 15 centimeter, heeft een verstelbare rugleuning en is in ongelijke delen neerklapbaar. Daarmee biedt de Yaris+ maximale functionaliteit. Door de slimme bodemconstructie is hij achterin bovendien zeer ruim.

Voor de aandrijving van de Yaris+ zorgt een 51 kW (69 pk) sterke 1.0 12v VVT-i-motor. Die zorgt voor prestaties die passen bij het levendige, iets gespierde uiterlijk van de Yaris+. Verder is de motor zuinig (gemiddeld verbruik van 5,4 l/100 km volgens ECE-testcyclus) en ligt de CO2-uitstoot laag met 127 gram per km. Ook op het terrein van veiligheid laat de Toyota geen punten liggen. De Yaris behaalde bij de EuroNCAP-botsproeven de maximale score van vijf sterren.

Vijfdeurs
De driedeurs Yaris+ 1.0 12v VVT-i kost ⬠10.990. De vijfdeursversie staat voor ⬠11.590 in de prijslijst. Behalve airco is ook metallic lak als optie leverbaar voor ⬠475.