AutoRai

'Groen' label voor driekwart van Opels verkoopvolume

(3/21/2008)
Opel bouwt aan een schonere toekomst. Dat blijkt uit de schonere en efficiëntere toepassingen voor het huidige motorengamma, dat er feitelijk toe leidt dat inmiddels 75 procent van Opels absolute verkoopvolume een A-, B- of C-label heeft. Dit heeft niet alleen een positief effect op het milieu, het levert de (zakelijke) klant ook financieel voordeel op.

Het blijkt ook uit enkele recente, vooruitstrevende campagnes - zoals de Recycle Bonus van ⬠2.500,- om zeer oude, vervuilende autoâs uit het verkeer te halen en de gratis aardgas thuisvulinstallaties voor de eerste vijftig klanten die een Zafira of Combo op CNG aanschaften.

Ook in de autosector is het milieu âhotâ, hetgeen versterkt wordt door de belastingwijzigingen sinds 1 februari van dit jaar, waardoor milieubewust rijden aantrekkelijker is geworden. Opel was niet alleen de eerste autofabrikant die standaard al zijn modellen uitrustte met een katalysator, ook beschikken alle dieselmodellen van Opel inmiddels standaard over een roetfilter (*). En dankzij de schonere en efficiëntere motoren met lagere CO2-emissies wordt het milieu minder zwaar belast. Het merk investeert voortdurend in nieuwe technologieën en milieu-innovaties, met als gevolg dat inmiddels driekwart van Opels absolute verkoopvolume over een âgroenâ A-, B- of C-label beschikt. Veel van deze modellen kunnen sinds 1 februari profiteren van een aantrekkelijke bonus, die kan oplopen tot ⬠1.400,-.

Het stimuleren van duurzame mobiliteit maakt deel uit van de duurzaamheidsstrategie van General Motors Europe, waartoe Opel ook behoort. Deze strategie plaatst op korte termijn de vermindering van emissies en op lange termijn de invoering van nieuwe aandrijvingtechnologieën centraal. Daartoe introduceert Opel voor vrijwel elke modelreeks een bijzonder efficiënte ecoFLEX-uitvoering. De Opels ecoFLEX combineren een laag verbruik en een geringe uitstoot met een hoge rendement en veel rijplezier.

Voorbeelden van Opels efficiënte ecoFLEX-modellen zijn:
* de Opel Corsa ecoFLEX, die met zijn 1.3 CDTI-motor (55kW/75pk) slechts 119 gram CO2 per kilometer uitstoot en een B-label mag dragen;

* de 7-persoons Opel Zafira ecoFLEX, die met zijn 1.6 CNG-motor slechts 138 gram CO2 per kilometer uitstoot, waarmee het de zuinigste zevenzitter ter wereld is. Dit blijkt uit het A-label dat âachter de voorruitâ van de Zafira ecoFLEX prijkt.

Ook veel andere Opel-modellen â waaronder de Meriva, de Astra en de Vectra â presteren uitstekend als het gaat om zuinig rijgedrag. De recent geïntroduceerde nieuwe Opel Agila doet daar nog een schepje bovenop: De Agila met de 1.0 liter, driecilinder basismotor, kent een CO2-uitstoot van 120 gram per kilometer, een topwaarde in het segment waarin de nieuweling van Opel zich presenteert.

(*) M.u.v. de Opel Combo 1.7 CDTI