Gemeente Nuth


Eervol ontslag burgemeester Binderhagel

In een brief aan het gemeentebestuur dd. 5 maart jl. laat de Commissaris van de Koningin de heer Frissen weten dat de heer H.R. Binderhagel te kennen heeft gegeven niet in aanmerking te komen voor de herbenoeming tot burgemeester van de gemeente Nuth per 1 september 2008 (datum herbenoeming).

De heer Binderhagel heeft aangegeven met ingang van 1 september 2008 gebruik te willen maken van de FPU-regeling (Flexibel Pensioen en Uittreden).
De commissaris van de koningin heeft in reactie op het verzoek van de heer Binderhagel de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties verzocht Hare Majesteit de Koningin te adviseren om de heer Binderhagel met ingang van 1 september 2008 eervol ontslag te verlenen als burgemeester van de gemeente Nuth. Hierbij is in overweging genomen dat de heer Binderhagel volgens de bedrijfsarts nog niet in staat is het ambt van burgemeester van de gemeente Nuth uit te oefenen. Gezien de huidige gezondheidstoestand van de heer Binderhagel is het niet aannemelijk dat dit het geval zal zijn voor 1 september 2008. Dit betekent dat mr. H.G. Vos zijn functie als waarnemend burgemeester van de gemeente Nuth tot aan de komst van een nieuwe burgemeester zal continueren.