Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 21-03-2008

Fietsendieven

UTRECHT In de vroege ochtend van vrijdag 21 maart werden twee verdachten voor fietsendiefstal aangehouden.

Rond 05.30 uur zag een getuige dat twee jongemannen op de Nachtegaalstraat een fiets aan het openbreken waren. Hij belde de politie en agenten gingen ter plaatse. Zij zagen de verdachten op de Nachtegaalstraat met de fiets lopen. Bij het zien van de politie, gooide het tweetal de fiets neer en rende weg. Na een korte achtervolging werden de verdachten, jongemannen van 18 en 20 jaar en afkomstig uit Bunnik, aangehouden. De fiets werd in beslag genomen.

Beide verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Jongen beroofd

UTRECHT Op donderdagavond 20 maart werd een 16-jarige jongen uit Utrecht onder bedreiging beroofd.

Rond 22.40 uur fietste de jongen over de Hijmans van den Berghlaan door het parkje. Daar werd hij door twee jongens tot stoppen gedwongen. Hij werd met een steekwapen bedreigd en van zijn fiets beroofd. Het slachtoffer rende vervolgens weg.

Signalementen verdachten:


1) Een licht getinte jongen van ongeveer 18 jaar, 1.90 2.00 meter, normaal postuur, zwart lang krullend haar en hij droeg een zwart leren jack en had verder donkere kleding aan;


2) Een licht getinte jongen van 16 18 jaar, 1.72 1.75 meter, stevig postuur. Hij droeg een zwarte pet, een zwart donsachtig jack met capuchon, een donkere broek, witte handschoenen en Nike-sportschoenen.

Aan getuigen die de beroving hebben gezien of die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844.

Bejaarde man gewond

VLEUTEN Een 86-jarige man uit Vleuten raakte op donderdag 20 maart gewond bij een ongeval.

Rond 20.55 uur stak de 86-jarige man de Schoolstraat over. Daarbij zag hij een naderende 45-jarige automobilist uit Vleuten over het hoofd en ook de automobilist zag hem niet aankomen. Mogelijk werd dat veroorzaakt door het slechte weer. De voetganger werd geschept en kwam met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto. Het slachtoffer werd met hoofdletsel per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. De auto moest worden weggesleept.

Verkeersagressie

UTRECHT Een 31-jarige fietser uit Utrecht werd op donderdag 20 maart door een automobilist mishandeld.

Rond 18.45 uur fietste de Utrechter over de Croeselaan. Hij zag dat een automobilist vanaf het Jaarbeursplein de Croeselaan opreed en volgas richting het Westplein reed. Bij de kruising van de Croeselaan-Westplein zag hij dat de automobilist hard remde. Door zijn hoge snelheid gleed hij door het rode verkeerslicht. Daarbij kwam hij op het weggedeelte bestemd voor de overstekende fietsers tot stilstand.

De Utrechter ergerde zich aan het agressieve rijgedrag van de automobilist en stak zijn middelvinger naar hem op. Dat viel niet in goede aarde: de automobilist stopte midden op de weg, stapte uit en liep naar de fietser toe. Er ontstond een woordenwisseling, waarbij de automobilist de fietser een vuistslag in zijn gezicht gaf, die vervolgens viel. Daarna reed de verdachte weg.

Het slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht op en deed aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.

Trio

UTRECHT In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 maart vonden drie jongemannen het nodig hun blaas op straat te legen.

Rond 02.00 uur meldde een getuige dat drie jongens op het Vredenburg tegen een bloemenkraam stonden te plassen. Agenten gingen ter plaatse en troffen de drie op het Vredenburg aan. Zij kregen alle drie een bekeuring voor wildplassen.

Hennepkwekerij

UTRECHT In het kader van een onderzoek van de Politie Hollands Midden werd op dinsdagochtend 18 maart een hennepkwekerij opgerold.

In een pand aan de Arkansasdreef werd een hennepkwekerij bestaande uit 1200 hennepplanten en 4500 stekjes aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. In het pand werden een 33-jarige Rotterdammer, een 46-jarige Haastrechter en een 40-jarige Amsterdamse aangehouden. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. Het onderzoek wordt door de Politie van Hollands Midden voortgezet.

Bejaarde vrouw beroofd

UTRECHT Een 76-jarige vrouw uit Utrecht werd op donderdagavond 20 maart van haar tas beroofd.

Rond 21.45 uur fietste de vrouw over de Troosterlaan. Plotseling werd zij van achteren aangereden door een fietser en kwam ten val. Terwijl zij op de grond lag, werd haar tas door de fietser gepakt en ging hij ermee vandoor.

Het hevig geschrokken slachtoffer had slechts een zeer summier signalement van de verdachte: een jongen met donkere kleding. Het slachtoffer liep licht letsel aan haar knie op.

Aan getuigen van deze straatroof wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844.

Politie houdt bij actie 26 personen aan en deelt 31 bekeuringen uit

UTRECHT Om de overlast van drugsgebruikers, alcoholisten en dak- en thuislozen in het centrum terug te dringen, hield de politie donderdag 20 maart een speciale actie.

Zowel s middags als s avonds controleerden agenten het gebied rond Hoog Catharijne en de binnenstad (omgeving Jansveld/Catharijnesteeg). Bij de actie maakte de politie onder meer gebruik van cameratoezicht.

In totaal deelde de politie 31 bekeuringen uit. Het merendeel van de overlastplegers maakte zich schuldig aan drugsgebruik en groepsvorming, maar ook werden mensen aangehouden voor alcoholgebruik op straat (4x), het verhandelen van drugs (2x), belediging van een politieagent (1x) en bedelen (1x). De politie heeft aan drie personen een gebiedsontzegging uitgereikt.

Verder hielden agenten op de Stationsstraat een fietsendief aan en op de Waterpoort een man met een geprepareerde tas (wordt gebruikt om goederen te stelen) en vals paspoort. De man met het valse paspoort is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Tot slot is ook een persoon aangehouden die gesignaleerd stond voor een onherroepelijk vonnis. Deze man moet zijn straf direct uitzitten.

Aanrijding

UTRECHT Een 58-jarige automobilist uit Utrecht raakte op donderdag 20 maart gewond bij een aanrijding.

Rond 20.15 uur reed de 58-jarige automobilist over de Hooft Graaflandstraat, komende uit de richting van t Goylaan. Achter hem reed een bestelbus en daarachter een 28-jarige automobilist uit Utrecht. De 28-jarige automobilist besloot de twee voertuigen voor hem in te halen en reed daarbij ook links langs een verkeersheuvel bij de kruising met de Karperstraat. Hij wilde linksaf de Karperstraat inrijden, maar op dat moment sloeg de 58-jarige automobilist ook linksaf de Karperstraat in. De 28-jarige automobilist botste met zijn rechtervoorzijde tegen de linkervoorzijde van de 58-jarige automobilist.

De 58-jarige automobilist werd met nekletsel per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept.

Lekker warm

UTRECHT Op donderdag 20 maart groeide een 18-jarige meisje uit Breukelen in korte tijd behoorlijk in omvang.

Rond 17.30 uur zag personeel van een winkel aan de St. Jacobsstraat dat twee meisjes met wel erg veel kleding een pashokje in en uit liepen. Toen het tweetal de winkel wilde verlaten, werden zij door beveiligingspersoneel aangesproken. Bij controle bleek dat één van de meisjes, 18 jaar oud en afkomstig uit Breukelen, in totaal acht kledingstukken over elkaar aan had getrokken. Daarop werden zij en haar medeverdachte, een 17-jarig meisje uit Utrecht, aangehouden. Het tweetal werd even later overgedragen aan de politie. Zij bleken voor meer dan 550 aan kleding te hebben gestolen. Beiden bekenden de diefstal. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Rood licht

UTRECHT De politie heeft op donderdag 20 maart van 13.30 uur tot 14.45 uur op de kruising Prins Hendriklaan Jan van Scorelstraat een roodlichtcontrole gehouden. Twintig fietsers negeerden het rode verkeerslicht en kregen een bekeuring van 50.