Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

Aan
de voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Binnenhof 4
2513 AA DEN HAAG

Contactpersoon Doorkiesnummer
- - Datum Bijlage(n) 21 maart 2008 - Ons kenmerk Uw kenmerk VENW/DGP-2008/2887 08-VW-B-048 Onderwerp
planstudies SAA en OV SAAL

Geachte voorzitter,

Op 14 maart 2008 heb ik van u het verzoek met bovengenoemd kenmerk ontvangen om de Kamer te informeren over enerzijds de stand van zaken met betrekking tot het overleg met de gemeenten Diemen en Weesp over de inpassing van de wegverbreding Schiphol- Amsterdam-Almere en anderzijds over de voortgang van de besluitvorming ten aanzien van de planstudie OV SAAL. Ik kan u hierover het volgende mededelen.

Wegverbreding Schiphol-Amsterdam-Almere
Ik zal ten behoeve van de standpuntbepaling door het kabinet (gepland voor de zomer) een bestuurlijk overleg hebben met onder andere de gemeenten Diemen, Muiden en Weesp over de te nemen inpassingsmaatregelen voor het traject Schiphol-Amsterdam- Almere.

Om dit overleg mogelijk te maken zullen er in april/mei verkennende gesprekken met de betrokken gemeenten plaatsvinden over de inpassingswensen. Deze verkennende gesprekken worden gevoerd door het duo Cornelis Mooij (gedeputeerde V&V van Noord- Holland) en Max de Groot (HID Rijkswaterstaat Noord-Holland).

Inhoudelijk wordt er op dit moment gewerkt aan de Trajectnota/Mer Schiphol- Amsterdam-Almere. De planning is dat deze medio april ter visie wordt gelegd. De lokale overheden werken momenteel eigen inpassingsvarianten uit die mogelijk tijdens de inspraak in de procedure worden ingebracht.

Postadres Postbus 20901, 2500 EX Den Haag Telefoon 070 351 61 71

Bezoekadres Plesmanweg 1-6, 2597 JG Den Haag Fax 070 351 78 95 bereikbaar met tram 9 (station hs en cs) en bus 22 (station cs)

VENW/DGP-2008/2887

OV Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad
Voor het openbaar vervoer tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad wordt momenteel een planstudie uitgevoerd. Het kabinet heeft gisteren een besluit over het project OV SAAL genomen. Daarover bent u separaat geïnformeerd.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Camiel Eurlings


---