Persberichten Binnensticht, 11.40 uur.

Utrecht, 21-03-2008

Agenten aangereden

ZEIST Donderdag zijn op de Laan van Vollenhove twee agenten aangereden door een 18-jarige man uit Zeist.

Omstreeks 14.20 uur zagen surveillerende agenten op de P.J. Oudlaan een scooter rijden met twee opzittenden. De agenten zagen dat een kentekenplaat ontbrak waardoor het vermoeden rees dat het voertuig van diefstal afkomstig was. De agenten gingen achter de scooter aan en op de Laan van Vollenhove wilde het tweetal de scooter wegzetten. De agenten stapten uit de auto en wilden de mannen aanspreken. De 18-jarige gaf echter vol gas en reed daarbij de agenten aan. Die kwamen ten val en liepen letsel op een handen en knieën. Ze moesten voor controle naar het ziekenhuis. De verdachten konden ontkomen. Ongeveer een uur later meldde de 18-jarige man zich op het politiebureau. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De scooter is in beslag genomen. De zaak is in onderzoek.

Politie De Bilt waarschuwt voor met olie besmeurde autos

DE BILT Al geruime tijd worden er op de Thorbeckeweg in De Bilt autos

besmeurd met een olieachtige substantie. Dit kan leiden tot levensgevaarlijke

situaties in het verkeer. Opvallend is dat alleen autos worden besmeurd die niet van de bewoners zijn van de Thorbeckeweg.

Levensgevaarlijke situaties

Vaak gebruiken autobezitters hun ruitenwissers niet direct bij het wegrijden, maar pas op een later moment. Als de auto dan met olie is besmeurd, wordt de substantie tijdens het rijden over de voorruit uitgesmeerd. Op dat moment heeft de bestuurder geen enkel zicht op het verkeer.

De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar de dader(s) die verantwoordelijk is/zijn voor het besmeuren van de autos. De politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. Mocht u wel informatie hebben, maar anoniem wilt

blijven belt u dan met het telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.