Politie Drenthe

Vrijdag

Hoogeveen, 21-03-2008

Fietser gewond

ASSEN Op de kruising van de Pelikaanstraat met de Vredeveldseweg in Assen kwamen donderdagmiddag een auto en een fietser met elkaar in botsing. De 17 jr. fietser uit Rolde verleende geen voorrang aan de auto die werd bestuurd door een 43 jr. vrouw uit Enschede. De fietser raakte licht gewond en is voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (08-121076)

Dronken automobilist rijdt paaltje omver

RUINERWOLD Op de Burgemeester Brouwerstraat in Ruinerwold reed een 48 jr. automobilist uit die plaats in de nacht van donderdag op vrijdag een paaltje omver. De auto bleef daarbij vastzitten op het paaltje zodat de man niet verder kon rijden. De gewaarschuwde politie constateerde dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau is een ademanalyse uitgevoerd. De uitslag daarvan (1,35 promille) was aanleiding om het rijbewijs van de man in te vorderen. De politie maakt proces-verbaal op. (08-112144)

Schuurtjes opengebroken

ASSEN Tussen woensdagmiddag en donderdagmorgen zijn in Assen drie schuurtjes opengebroken. De schuurtjes grenzen aan een gang achter de Dotterbloemstraat en de Gentiaanstraat. Uit twee schuurtjes is een fiets gestolen. Eén daarvan is in de omgeving teruggevonden. (08-120902/08-120930/08-120947)

Boete voor winkeldiefstal

EMMEN Een 40 jr. vrouw uit Emmen is donderdagmiddag in een winkel aan de Statenweg in Emmen betrapt op winkeldiefstal. De vrouw rekende levensmiddelen t.w.v. 55,- niet af. Ze werd door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bekende ze de diefstal. Door een boete van 220,- te betalen kan ze verdere strafvervolging voorkomen. De vrouw is weer in vrijheid gesteld. (08-120995)

Portemonnee gerold

HOOGEVEEN Een 69 jr. vrouw is donderdagmorgen op de Markt aan de Hoofdstraat in haar woonplaats Hoogeveen bestolen van haar portemonnee. Zonder dat de vrouw iets merkte is de portemonnee uit haar tas gehaald. (08-1201005)

Autos bekrast

MEPPEL Bij een autobedrijf aan de Blankenstein in Meppel zijn de afgelopen week 15 autos bekrast. Eerst werden tussen donderdag 13 en vrijdag 14 maart op het omheinde terrein negen autos bekrast. Tussen afgelopen woensdag en donderdag gebeurde op de parkeerplaats bij het bedrijf hetzelfde bij nog eens zes autos. De schade wordt geschat op ruim 5000,-. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. (08-120989)

Aangehouden op verdenking vernieling

NIEUW BUINEN In Nieuw Buinen hield de politie donderdagmiddag een 36 jr. bewoner uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het vernielen van een schutting van zijn buren. De man had gedronken. Bij zijn vervoer naar een politiebureau trapte hij een deuk in een politieauto. Vrijdag is hij na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. De man zal o.a. de schade aan de politieauto (ruim 700,-) moeten betalen. (08-121094)

Huiselijk geweld

KLAZIENAVEEN Donderdagavond hield de politie in Klazienaveen een 41 jr. man uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn twee zoons waarvan één gewond raakte aan het hoofd. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt volgens het protocol Huiselijk Geweld afgehandeld.

Mishandeling

EMMEN In de weergang in Emmen hield de politie donderdagavond een 25 jr. man uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn ex-vriendin die bij hem op bezoek was. De vrouw deed aangifte. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Aangehouden na vernieling en belediging agente

GEEUWENBRUG Op het asielzoekerscentrum in Geeuwenbrug hield de politie donderdagmiddag een 33 jr. Afghaanse asielzoeker aan. De man had een ruitje op het centrum vernield. Toen agenten hem daarop aanspraken werd hij agressief. Hij beledigde een vrouwelijke agente en dreigde haar te steken en te slaan. Zijn verzet tegen de aanhouding had geen resultaat en geboeid is hij overgebracht naar een politiebureau. Na verhoord te zijn is hij later op de avond in vrijheid gesteld. De agente deed aangifte en ook namens het centrum wordt aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op. (08-121079)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.