Persberichten Heuvelrug, 11.45 uur.

Utrecht, 21-03-2008

Achtervolging dronken bromfietser

VEENENDAAL Een 16-jarige jongen uit Renswoude is vrijdagmorgen aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op zijn brommer reed. De politie zag de jongen om 02.30 uur op zijn brommer rijden op de Rondweg West richting het centrum en ging erachter aan omdat hij erg snel reed. Agenten gingen naast de jongen rijden en sommeerden hem te stoppen. Hij ging er echter vandoor en haalde gevaarlijke capriolen uit om aan de politie te ontkomen. Hij reed met hoge snelheid over het gras, viel bijna en reed de wijk van de Schansen in. De jongen reed zichzelf klem op de Sterrenschans. Hij is aangehouden en moest blazen. De jongen had te veel gedronken. De ademanalyse wees uit dat hij 405 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilisten

RHENEN Op de Utrechtsestraatweg is een 45-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd om 01.20 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. Ademanalyse wees uit dat hij 580 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op de Hoofdstraat is vrijdagmorgen een 32-jarige automobilist uit Amerongen aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd om 01.25 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. Ademanalyse wees uit dat hij 380 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.