Politie Midden- en West Brabant

Politieagent schiet gewapende inbreker neer

BREDA, 21 maart 2008

Politieagent schiet gewapende inbreker neer

BREDA: Een politieagent heeft vanmorgen omstreeks 05.30 uur in het magazijn van een drogisterij aan de Ginnekenweg een inbreker, die een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn handen had, neergeschoten. De indringer werd direct met een ambulance naar het het Amphiaziekenhuis in Breda vervoerd, alwaar hij na aankomst geopereerd werd. Zijn toestand is op dit moment stabiel. Hij is opgenomen op de IC.

De politie in Breda kreeg omstreeks 05.15 uur een inbraakmelding in een drogisterij aan de Ginnekenweg. Een eenheid van de surveillance ging ter plaatse. Zij zagen aan de straatzijde van de winkel geen bijzonderheden en wachtten daarom, zoals gebruikelijk bij dit soort meldingen, de komst van de sleutelhouder af. De medewerker van de winkel arrviveerde snel, waarna zij samen de zaak zijn binnen gegaan. In het winkelgedeelte waren geen bijzonderheden. Vervolgens werd een onderzoek ingesteld in het magazijn dat zich direct achter het winkelgedeelte bevindt. Daar werden de agenten en de sleutelhouder plotseling geconfronteerd met een inbreker die een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn handen hield. Tijdens deze confrontatie heeft een van de agenten de indringer neergeschoten. Er is direct door de politiemensen om een ambulance en assistentie gevraagd.

De rijksrecherche gaat een verder onderzoek naar de toedracht van het incident instellen. Verder wordt ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Dit wordt gedaan door medewerkers van de technische recherche van het politiekorps Brabant Zuid Oost. Bij dit onderzoek zal ook nadrukkelijk gekeken worden naar de wijze waarop de inbreker zich toegang tot het pand verschaft heeft. Ook wordt onderzocht of er sprake is van mededaders.

De verdere woordvoering in deze zaak geschiedt door het Openbaar Ministerie in Breda.

Auteur: Willem van Hooijdonk