Politie Zuid-Holland-Zuid

21/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 21-03-2008 o Persberichten district I

BOETE(N)
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmorgen 20 maart twee jongemannen van 18 en 20 jaar uit Alblasserdam aangehouden in de Johan de Wittstraat in Dordrecht. De twee werden door parkeercontroleurs bekeurd toen ze door het rode licht liepen op de kruising met de Singel. Het tweetal werd daarop boos, uitte beledigingen en wilden hun naam niet opgeven. De politie nam ze mee naar het politiebureau waar in overleg met de officier van justitie werd besloten dat beiden een boete van 220 euro moeten betalen. Daarna zijn ze in vrijheid gesteld.

GEWAPENDE OVERVAL: POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Een tankstation aan de Reeweg Oost is donderdagavond rond 19.30 uur overvallen door een tot dusverre onbekende man. Deze man is de tankshop binnengelopen en heeft de kassiëre onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen om het kassageld af te geven. Daarna is de man met een tot nu toe onbekend geldbedrag de shop is uitgelopen. De man droeg een bivakmuts, een donkere ¾ jas die was voorzien van blinkende knopen met op het rechter borstvak een blinkend voorwerp. Verder had de man een donkere spijkerbroek aan en droeg linnen sportschoenen met donkere zijkanten en witten neuzen. Hij had gehaakte of gebreide handschoenen zonder vingers aan in de kleur roze of rood. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
De politie is op zoek naar getuigen. Indien u een verdachte man hebt gezien rond 19.30 uur in de buurt van het tankstation aan de Reeweg-Oost, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Heeft u informatie maar wilt u liever anoniem blijven, dan wordt u verzocht contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000 (gratis)

DORDTSE VERKRACHTINGSZAAK IN OPSPORING VERZOCHT Dordrecht - Het TV-programma Opsporing Verzocht besteedt op 25 maart aandacht aan de verkrachting van een 18-jarige vrouw uit Dordrecht. De verkrachting vond op 19 januari tussen 03.00 en 03.45 uur plaats op het fietspad langs de N3 tussen het Karel Lotsypad en de Oudendijk in Dordrecht.
De vrouw reed even voor 03.00 uur op haar zwarte 'omafiets' weg van een horecagelegenheid aan de Voorstraat en reed richting de wijk Sterrenbrug. Kort nadat ze was weggereden, kwam een onbekende man naast haar rijden. Hij knoopte een gesprek met haar aan en raakte haar aan. De vrouw fietste door, maar de man bleef naast haar rijden. De twee reden onder de randweg N3 door om bij het Karel Lotsypad bij de overdekte schaatsbaan het fietspad richting Sterrenburg op te rijden. Op het fietspad tussen het Karel Lotsypad en de Oudendijk werd de vrouw omstreeks 03.15 uur verkracht. De man fietste na zijn daad weg. De vrouw reed naar haar huis en waarschuwde de politie. De Politie Zuid-Holland-Zuid hoopt op tips naar aanleiding van de uitzending. Kijkers kunnen bellen naar de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem naar M: 0800-7000. Opsporing Verzocht wordt om 21.50 uur op Nederland 1 uitgezonden. Het opsporingsprogramma wordt een dag later, op woensdag 26 maart, om 13.20 uur herhaald op Nederland 2. Meer informatie is ook op www.opsporingverzocht.nl te vinden.

UURTJE CONTROLEREN: 18 BEKEURINGEN
Dordrecht - Een uurtje controleren door agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 20 maart 18 bekeuringen wegens rijden door rood licht opgeleverd. Op de kruising S.M. Hugo van Gijnweg/Patersweg/Krispijnse weg/Waldeck Pyrmontweg werden in de ochtendspits achttien fietsers staande gehouden als zij zich bij het oversteken in de kleur van het verkeerslicht vergisten. De fietsers kregen allen een bekeuring van 50 euro.