Politie Zuid-Holland-Zuid

21/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 21-03-2008 o Persberichten district II

DIEFSTAL IN TANKSHOP
GORINCHEM De politie heeft op donderdagmorgen 20 maart twee mannen van 27 en 38 jaar uit Gorinchem aangehouden na een diefstal in een tankstation gelegen aan Avelingen Oost. De twee kwamen de tankshop binnen en gedroegen zich vreemd, zodanig dat een medewerkster opviel. Die hield ze in de gaten en kwam er nadien achter dat er een set inbussleutels uit het winkeltje was verdwenen. Op basis van het signalement van de verdachten en het kenteken van de auto zocht de politie in de omgeving. Korte tijd later waren de verdachten getraceerd: niet geheel moeilijk, ze bevonden zich namelijk weer in dezelfde tankshop. Daar werden ze aangehouden, in de auto werd de gestolen set inbussleutels teruggevonden. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau en zijn na verhoor heengezonden.

WINKELDIEFSTAL
GORINCHEM De politie heeft donderdagavond rond 20.00 uur vier vrouwen aangehouden die ervan worden verdacht in groepsverband kleding te hebben gestolen bij een modewinkel aan de Gasthuisstraat. De vrouwen uit Rotterdam en Schiedam in de leeftijd van 19 tot 33 jaar waren na het vertrek uit de winkel op enige afstand gevolgd door de beveiligingsmedewerker van de winkel. Die seinde de politie in die de vrouwen kon aanhouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau alwaar zij zijn verhoord en in verzekering gesteld.

GEWAPENDE OVERVAL: GETUIGEN GEZOCHT
HARDINXVELD-GIESSENDAM Donderdagavond rond 20.15 uur is een slijterij in winkelcentrum Den Bogerd overvallen door een onbekende man. Hij is de winkel binnengegaan en heeft de kassamedewerker onder de bedreiging van een pistool gedwongen het kassageld af te geven. Daarna is de man vertrokken met een onbekend geldbedrag. De dader droeg een donkere jas en had een capuchon over zijn gezicht. Hij droeg verder een zwarte spijkerbroek en zwarte schoenen. Hij droeg een donkerkleurige plastic tas bij zich voorzien van het merk Bacardi. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
De politie is op zoek naar getuigen. Indien u een verdachte man hebt gezien rond 20.15 uur in de buurt van de slijterij in winkelcentrum Den Bogerd, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Heeft u informatie maar wilt u liever anoniem blijven, dan wordt u verzocht contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000 (gratis)