Milieudienst Rijnmond

Succesvol symposium Integraal geluidsarm ontwerp in de procesindustrie

21.03.2008

Dinsdag 18 maart 2008 vond het Symposium Integraal geluidsarm ontwerp in de procesindustrie plaats in het Expo- en Congrescentrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het symposium werd georganiseerd door het Kenniscentrum Geluid (KCG), een samenwerkingsverband tussen de DCMR Milieudienst Rijnmond en het Havenbedrijf Rotterdam NV. Bij de organisatie van het symposium is het KCG ondersteund door Deltalinqs.

Het symposium bood iedereen, die in de praktijk betrokken is bij de realisatie van projecten in de procesindustrie, een unieke gelegenheid om kennis te nemen van het onderwerp en daarover met elkaar van gedachten te wisselen. Met een goed gevulde zaal werd gediscussieerd over zowel de organisatorische als de technisch inhoudelijke kant van het onderwerp onder de enthousiaste leiding van de dagvoorzitter Jan Douwe Kroeske. De aanwezigheid van zowel (project)managers en engineers van de procesindustrie, engineering contractors, apparatenbouwers, leveranciers van equipment en services, kennisinstituten en akoestische adviesbureaus leverde geanimeerde discussies en een uitgebreide uitwisseling van standpunten op.

De middag werd afgesloten met de presentatie van het boek "Integraal geluidsarm ontwerp in de procesindustrie" door Rob Maat, projectleider van het KCG. Het eerste exemplaar werd door Arie Deelen uitgereikt aan Cees Jan Asselbergs, algemeen directeur van Deltalinqs. Dit boek is in de eerste plaats bedoeld als vraagbaak en naslagwerk voor de managers en engineers die in de projectorganisaties voor de realisatie van grotere projecten verantwoordelijk zijn. Daarnaast bevat dit boek veel nuttige informatie voor milieuspecialisten van bedrijven, geluidsmedewerkers van overheden en medewerkers van akoestische adviesbureaus. Het boek behandelt zowel de organisatorische als de technisch inhoudelijke kant van integraal geluidsarm ontwerpen in de procesindustrie. De publicatie kan zowel gebruikt worden bij de bouw van nieuwe fabrieken als bij projecten in de bestaande industrie.

Stuur voor meer informatie over het boek een e-mail aan Aysin Karahisar (aysin.karahisar@dcmr.nl) van de DCMR Milieudienst Rijnmond, onder vermelding van uw naam, organisatie, functie en contactgegevens.