Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer opgesloten door inbreker

Publicatiedatum: 21-3-2008 13:39:55

ARNHEM - Een 25-jarige Arnhemmer heeft donderdagavond enige tijd opgesloten gezeten in de kelderbox van zijn flat in de wijk Presikhaaf. Pas nadat de man bevrijd was bleek er in zijn woning te zijn ingebroken. Het slachtoffer wilde 's avonds zijn bromfiets in de kelderbox zetten en merkte dat de deur in het slot viel. Vervolgens hoorde hij dat de sleutels, die aan de buitenkant van de deur zaten, werden omgedraaid. Na hulpgeroep waarschuwde een andere flatbewoner de politie. Het slachtoffer vertelde de agenten dat de reservesleutels in zijn woning lagen. Toen agenten naar de woning van de Arnhemmer gingen om die op te halen bleek de voordeur open te staan. Toen de Arnhemmer eenmaal bevrijd was bleek hij spullen uit zijn woning te missen. (08-039916)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ongeval door plotseling remmen voor snelheidscontrole
Publicatiedatum: 21-3-2008 13:39:18

RHEDEN - Plotseling remmen voor een snelheidscontrole is donderdag vermoedelijk de oorzaak geweest van een ongeval op de A348 bij Rheden. Daarbij was niemand gewond geraakt. Volgens getuigen reed een 37-jarige Dierenaar rond het middaguur over de A348 van Dieren richting Velp. Ter hoogte van Rheden zag hij kennelijk een flitser staan waarop hij plotseling vol in de remmen ging. Een achteropkomende bestuurder, een 52-jarige man uit Lochem, moest daardoor ook remmen en uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De Lochemmer raakte daarbij in een slip en sloeg over de kop om naast de weg tegen een boom tot stilstand te komen.
(08-039688)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Arnhemmer raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 21-3-2008 13:38:47

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft donderdagavond op de Groen van Prinstererstraat het rijbewijs afgenomen van een automobilist die onder invloed achter het stuur zat. De man, een 56-jarige Arnhemmer, trok rond zes uur de aandacht van agenten doordat hij op de Johan de Wittlaan via een strook voor rechtsaf alsnog rechtdoor reed. Agenten lieten de man stoppen en roken alcohol. De man moest mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daaruit bleek dat hij met een promillage van 1,54 had gereden. Voor de agenten reden om het rijbewijs van de man in te vorderen. Bovendien bleek de Arnhemmer nog voor ruim 800 euro boetes te hebben openstaan.
(08-039827)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen op heterdaad betrapt bij poging fietsdiefstal
Publicatiedatum: 21-3-2008 13:38:05

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op het Johnny van Doornplein een zeventienjarige jongen uit De Steeg opgepakt. De jongen werd op heterdaad betrapt toen hij er kennelijk vandoor wilde gaan met een fiets. Agenten zagen de knaap, die in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde, even na middernacht bij een fietsenstalling diverse fietsen oppakken en naar de sloten kijken. Zelfs toen de agenten hem in het volle licht zetten reageerde hij niet. Pas toen hij in de gaten kreeg dat het politie was probeerde hij er zo onopvallend mogelijk vandoor te gaan. De agenten grepen hem in de kraag en namen hem mee naar het politiebureau. Na een nachtje cel is hij weer vrijgelaten. De jongen had verteld op zoek te zijn geweest naar zijn eigen fiets, van de rest had hij zich als gevolg van drankgebruik niets kunnen herinneren. De jongen is met een boete wegens openbare dronkenschap naar huis gestuurd. (08-039927)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---