Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 21 maart 2008

Poolse man bedreigt medewerkster tankstation

Deurningen

Twee 29-jarige en een 24-jarige man uit Polen werden donderdag 20 maart aangehouden, terwijl zij met een auto over de A1 richting de Duitse grens reden. Eén van de inzittenden had een 27-jarige medewerkster van een tankstation langs de A1 bedreigd.

Op donderdag 20 maart werd omstreeks 21.05 uur gemeld dat een medewerkster van een tankstation langs de A1, ter hoogte van Deurningen, was bedreigd. De vrouw, een 27-jarige Hengelose, vertelde dat zij een drietal mannen in de shop van het tankstation had gezien, waarvan er één zich dreigend uit had gelaten tegen haar. Het drietal was even voor aankomst van de politie weggereden in een auto.

Agenten troffen de auto, aan de hand van het opgegeven signalement, aan op de A1 ter hoogte van De Lutte. De auto werd aan de kant gezet en alle drie de inzittenden werden aangehouden. Het drietal, twee 29-jarige en een 24-jarige man uit Polen, werd overgebracht naar het politiebureau. De 24-jarige en één van de 29-jarigen werden direct weer in vrijheid gesteld, omdat bleek dat zij niets met de bedreiging van doen hadden. De andere 29-jarige bleek de dader van de geuite bedreigingen te zijn en werd daarom ingesloten. Uit onderzoek bleek dat de man nog een boete van ruim 215 euro of 7 dagen hechtenis open had staan. Voor de bedreiging kreeg de 29-jarige een boete van 170 euro opgelegd door de Officier van Justitie. Nadat hij beide boetes had betaald, kon de man weer in vrijheid worden gesteld. (08-035725)

Hennepkwekerij opgerold

Tubbergen

In een woning aan de Van der Veenstraat in Tubbergen werd op donderdag 20 maart een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd ontmanteld, waarbij de 30-jarige eigenaresse een proces-verbaal kreeg.

Op donderdag 20 maart voerde de politie in Tubbergen bij een woning aan de Van der Veenstraat een controle uit op de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij. In een slaapkamer werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen, die bestond uit 195 planten. De kwekerij werd ontruimd, waarbij alle planten en aangetroffen apparatuur om de kweek mogelijk te maken in opdracht van de Officier van Justitie werden vernietigd.

Tegen de 30-jarige bewoonster van het huis, tevens eigenaresse van de kwekerij, werd proces-verbaal opgemaakt. (08-034306)

Fietsendief aangehouden

Hengelo

Een 39-jarige man uit Hengelo werd in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 maart aangehouden, omdat hij verdacht wordt van fietsendiefstal.

Op vrijdag 21 maart meldde een getuige omstreeks 01.20 uur dat hij een man met een afgesloten fiets had zien lopen op het Industrieplein in Hengelo. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een man aan, die met een afgesloten fiets liep. De man was niet in het bezit van een passende fietssleutel en kon evenmin op andere wijze aantonen dat de fiets zijn bezit was. De man, een 39-jarige Hengeloër, werd aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

De 39-jarige werd meegenomen naar het politiebureau, waar bleek dat hij nog een openstaande boete van 378 euro of 6 dagen hechtenis tegoed had. De man werd ingesloten. (08-035762)

Politie zoekt getuigen diefstal auto

Hengelo

Een 39-jarige eigenaar van een autobedrijf aan de Vosboerweg in Hengelo deed donderdag 20 maart aangifte, omdat bij het bedrijf een auto was gestolen. De politie is op zoek naar getuigen.

Op donderdag 20 maart deed een 39-jarige eigenaar van een autobedrijf aan de Vosboerweg in Hengelo aangifte, omdat één van de auto's die gestald was op het terrein van het bedrijf gestolen was. De auto, een rode Mercedes Benz type 300D sedan met kenteken FB-BB-51, is weggenomen tussen woensdag 19 maart rond 18.00 uur en donderdag 20 maart rond 09.00 uur. Degene die de auto heeft weggenomen, heeft zich toegang tot het terrein verschaft door een hekwerk te vernielen.

De politie wil graag in contact komen met mensen die woensdagavond en/of de daaropvolgende nacht iets verdachts hebben gezien bij het bedrijf aan de Vosboerweg in Hengelo, dat mogelijk verband kan houden met de diefstal van de auto. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hengelo, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-035358)

Politie zoekt getuigen bedrijfsinbraak

Rijssen

Bij een bedrijf aan de Kalanderstraat in Rijssen werd donderdagavond 20 maart ingebroken. De dieven, die een ruit vernielden, namen twee motoren weg. De politie is op zoek naar getuigen.

Op donderdag 20 maart werd omstreeks 22.40 uur gemeld, dat er was ingebroken bij een motorbedrijf aan de Kalanderstraat in Rijssen. De 37-jarige eigenaar van het bedrijf deed aangifte en vertelde dat bij het bedrijf meerdere goederen waren weggenomen. De dieven waren het bedrijf binnengekomen door een ruit te vernielen.

De politie wil graag in contact komen met mensen die donderdagavond 20 maart in de buurt van de zaak aan de Kalanderstraat iets verdachts hebben gezien, dat mogelijk verband kan houden met de inbraak. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Rijssen, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-035744)

Bestuurder schrikt van overstekend dier

Enschede

Een 22-jarige automobilist uit Enschede veroorzaakte in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 maart een eenzijdig ongeval op de Noord Esmarkerrondweg in Enschede. De bestuurder week vermoedelijk uit voor een overstekend dier, waarna hij de macht over het stuur verloor.

Op vrijdag 21 maart werd omstreeks 00.35 uur gemeld dat er een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden op de Noord Esmarkerrondweg in Enschede. Ter plaatse bleek een personenauto tegen een verkeersbord en een boom te zijn gereden. Op het moment dat de agenten op de plek van de aanrijding kwamen, was de bestuurder van de auto die betrokken was bij het ongeval niet meer aanwezig. Aan de hand van het kenteken werd de eigenaar, een 22-jarige Enschedeër opgezocht bij zijn woning.

De 22-jarige was erg geschrokken van de aanrijding. Hij vertelde dat hij over de Noord Esmarkerrondweg was gereden in de richting van de Oosterstraat. Plotseling zag de 22-jarige een dier oversteken, waarvoor hij trachtte uit te wijken. Bij de manoeuvre raakte de man de macht over het stuur kwijt, waardoor hij in de berm terecht kwam. In de berm kwam hij in aanrijding met een verkeersbord, waarna de auto tegen een boom tot stilstand kwam.

De 22-jarige bleef ongedeerd. Zijn auto raakte echter zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-035767)

Beschonken bestuurder belandt in de sloot

Saasveld

Het rijbewijs van een 54-jarige man uit Enschede werd donderdag 20 maart ingevorderd, omdat de man, onder invloed van alcohol, met zijn auto een eenzijdig ongeval had veroorzaakt op de Gunnerstraat in Saasveld.

Op donderdag 20 maart werd omstreeks 21.25 uur gemeld dat er een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden op de Gunnerstraat in Saasveld, waarbij een auto in de sloot was beland. Ter plaatse troffen agenten een 54-jarige automobilist uit Enschede aan. In de sloot lag inderdaad de auto van de 54-jarige. De man vertelde dat hij wilde keren op de weg, en daarbij in de sloot terecht was gekomen.

Omdat de agenten vermoedden dat de 54-jarige onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij een ademanalyse blies de man 1,44 promille. Het rijbewijs van de 54-jarige werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-035726)

Bestuurder onder invloed aangehouden

De Lutte

Een 45-jarige man uit Denekamp werd donderdag 20 maart aangehouden, omdat hij onder invloed van verdovende middelen zijn auto bestuurde op de Bentheimerstraat in De Lutte.

Op donderdag 20 maart werd een 45-jarige man uit Denekamp bij een verkeerscontrole op de Bentheimerstraat in De Lutte gecontroleerd. Toen de agenten de bestuurder aan de kant zetten, roken zij dat er een wietlucht uit zijn auto kwam. De 45-jarige werd aangehouden wegens rijden onder invloed van verdovende middelen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar een bloedproef werd afgenomen. Uit onderzoek bleek, dat de man al een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Tegen de 45-jarige worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (08-035742)

Beginnend bestuurde moet rijbewijs inleveren

Enschede

Een 21-jarige man uit Enschede moest in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 maart zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde op de Maaierstraat in Enschede.

Op vrijdag 21 maart zagen surveillerende agenten omstreeks 02.10 uur een auto rijden over de Maaierstraat in Enschede. Toen de agenten hun voertuig keerden, om de bestuurder van een auto aan een controle te kunnen onderwerpen, reed deze met hoge snelheid weg in de richting van de Dr. P. van de Hoekstraat. Verderop werd de bestuurder, een 21-jarige Enschedeër, aan de kant gezet. Bij een ademanalyse blies de man 1,39 promille. Zij rijbewijs werd daarom ingevorderd. Tegen de 21-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-035770)

Vrouw remt te laat

Enter

Een 29-jarige vrouw uit Rijssen raakte donderdag 20 maart gewond, toen zij in haar auto werd aangereden door een 22-jarige vrouw uit Wierden. Bij de aanrijding, die plaatsvond op de Rijssenseweg in Enter, raakte ook een 34-jarige vrouw uit Bathmen, die voor de Rijssense met haar auto stond te wachten voor een verkeerslicht, betrokken.

Op donderdag 20 maart werd omstreeks 08.45 uur gemeld dat er een aanrijding met drie auto's had plaatsgevonden op de Rijssenseweg in Enter. Ter plaatse bleek een 22-jarige vrouw uit Wierden met haar auto over de Rijssenseweg was gereden, komende uit de richting van Rijssen. De vrouw zag te laat dat het verkeerslicht op rood stond, waardoor zij in aanrijding kwam met een 29-jarige automobiliste uit Rijssen, die voor het verkeerslicht stond te wachten. Door de aanrijding schoot de auto van de 29-jarige door tegen de auto van een 34-jarige vrouw uit Bathmen, die voor haar stond te wachten.

Bij de aanrijding raakte de 29-jarige Rijssense gewond. Zij klaagde over hoofdpijn en misselijkheid en werd per ambulance, voor controle, overgebracht naar het ziekenhuis. (08-035308)

Fietsster gewond bij aanrijding met auto

Almelo

Een 48-jarige vrouw uit Almelo raakte donderdag 20 maart gewond, toen zij op haar fiets werd aangereden door een 44-jarige automobilist uit Vroomshoop. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Soeteman en het fietspad op de Leemslagenweg in Almelo.

Op donderdag 20 maart werd omstreeks 10.20 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Soeteman en het fietspad op de Leemslagenweg in Almelo. Ter plaatse bleek een dat een 44-jarige automobilist uit Vroomshoop geen voorrang had verleend aan een 48-jarige fietsster uit Almelo, die op het kruisende fietspad reed. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 48-jarige gewond raakte aan haar been. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-035380)

Automobilist gewond bij aanrijding

Denekamp

Een 36-jarige automobilist uit Denekamp raakte donderdag 20 maart gewond, toen hij op de Oldenzaalsestraat in zijn woonplaats in aanrijding kwam met een 21-jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Denekamp.

Op donderdag 20 maart werd omstreeks 13.15 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee automobilisten op de Oldenzaalsestraat in Denekamp. Ter plaatse troffen agenten een tweetal Denekampse automobilisten aan. Uit de verklaringen bleek dat een 21-jarige man met zijn auto over de Oldenzaalsestraat, in de richting van het centrum was gereden. De 21-jarige zag te laat dat zijn voorganger, een 36-jarige plaatsgenoot afremde. De 21-jarige reed zijn voorganger van achteren aan. De 36-jarige raakte bij de aanrijding gewond. Hij werd met nekklachten per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-035470)

Meisje aangereden door automobilist

Hengelo

Een 13-jarig meisje uit Hengelo raakte donderdag 20 maart gewond, toen zij op haar fiets werd aangereden door een 28-jarige automobilist uit Hengelo. De aanrijding vond plaats op de Castorweg in hun beider woonplaats.

Op donderdag 20 maart werd omstreeks 17.30 uur gemeld dat een fietsster was aangereden door een automobilist op de Castorweg in Hengelo. Ter plaatse bleek een 28-jarige automobilist uit Hengelo over de Castorweg in de richting van de Weusthagstraat te zijn gereden. Bij het fietspad, dat loopt tussen de Brecklenkamp en de Landmansweg, verleende de 28-jarige geen voorrang aan een 13-jarig meisje uit Hengelo, dat met haar fiets over het kruisende fietspad reed.

Bij de aanrijding raakte de 13-jarige Hengelose gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-035651)

Scooterrijder zonder licht aangereden

Almelo

Een 20-jarige man uit Almelo raakte donderdag 20 maart gewond, toen hij met zijn scooter op de Windmolenbroeksweg in zijn woonplaats in aanrijding kwam met een 41-jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Almelo.

Op donderdag 20 maart werd omstreeks 19.30 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Windmolenbroeksweg in Almelo. Ter plaatse bleek een 20-jarige scooterbestuurder uit Almelo te zijn aangereden door een 41-jarige automobilist, eveneens uit Almelo. Uit de verklaring van de automobilist bleek, dat hij over de Rembrandtlaan was gereden. Bij de kruising met de Windmolenbroeksweg wilde de man recht oversteken, om daarna linksaf de parallelweg op te rijden. Bij het afslaan zag de 41-jarige een tegemoetkomende scooterbestuurder, die geen verlichting voerde, over het hoofd.

Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 20-jarige Almeloër gewond raakte. De man werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De scooter werd voor technisch onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (08-035710)

Bromfietser gewond na val

Almelo

Een 17-jarige jongen uit Almelo raakte donderdag 20 maart gewond, toen hij met zijn bromfiets ten val kwam op de Ootmarsumsestraat in zijn woonplaats.

Op donderdag 20 maart werd omstreeks 19.30 uur gemeld dat er een bromfietser onderuit was gegaan op de Ootmarsumsestraat in Almelo. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige Almeloër met zijn bromfiets onderuit was gegaan. De aanleiding voor de valpartij was, dat een 22-jarige automobilist uit Vroomshoop die over de Ootmarsumsestraat reed, linksaf de Winkelsteeg in wilde rijden. Hij zag hierbij vermoedelijk de 20-jarige bromfietser, die in dezelfde richting reed, over het hoofd. Doordat de 20-jarige schrok van de plotseling afslaande auto, kwam de man ten val. Bij de val raakte de jongen gewond aan zijn been. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-035707)

Fietser gewond na aanrijding

Hengelo

Een 32-jarige man uit Hengelo raakte donderdag 20 maart gewond, toen hij op zijn fiets werd aangereden door een 42-jarige plaatsgenote, die met haar auto over de P.C. Hooftlaan in Hengelo reed.

Op donderdag 20 maart werd omstreeks 21.30 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de P.C. Hooftlaan en een kruisend fietspad. Ter plaatse bleek een 42-jarige Hengelose met haar auto over de P.C. Hooftlaan te zijn gereden, in de richting van de Laan van Driene. Over een kruisend fietspad reed een 32-jarige fietser, eveneens afkomstig uit Hengelo, komend uit de richting van de Boekweitweg. De 42-jarige verleende geen voorrang aan de fietser, waardoor een aanrijding ontstond.

Bij de aanrijding raakte de 32-jarige Hengeloër gewond. Hij werd met letsel aan zijn schouder per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-035723)

34 bekeuringen bij verkeerscontrole

Enschede

Bij een verkeerscontrole op de Gertfertsingel en de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede zijn op donderdag 20 maart in totaal 34 bekeuringen uitgedeeld.

Op donderdag 20 maart vond er tussen 10.00 uur en 10.30 uur een verkeerscontrole plaats op de Getfertsingel in Enschede. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur werd eveneens gecontroleerd op de Burgemeester M. van Veenlaan, waarna tussen 14.00 uur en 16.00 uur de verkeerscontrole weer werd voortgezet aan de Getfertsingel.

In totaal werden bij beide verkeerscontroles 34 bekeuringen uitgeschreven, waaronder 19 keer voor het niet dragen van een veiligheidsgordel. Drie automobilisten liepen tegen de lamp, terwijl zij een rood verkeerslicht negeerden. Verder werd er nog bekeurd voor uiteenlopende overtredingen als niet-handsfree bellen, het niet bij zich hebben en/of niet in het bezit zijn van papieren, ontbreken van kentekenplaten en dergelijke. (08-035596)

Minke Schoon: 053-4555588


---- --