Gemeente Eindhoven

Persbericht 21 maart 2008, no. 077

Europese Designprijs voor ondernemers

DME Award 2008_ gelanceerd in Cardiff (UK)
DME Award_ 2008 is in Cardiff â Wales gelanceerd onder belangstelling van een Europees gezelschap design (management) experts, politici en ondernemers. De competitie is de eerste in zijn soort om de bijdrage van het management aan succesvol design te bekronen en kan rekenen op deelname van de meest innovatieve en vooruitstrevende ondernemingen uit Europa. De organisatie ligt dit jaar bij University of Wales Institute, Cardiff (UWIC). In Nederland stuurt European Design Centre- Den Bosch de competitie aan. DME Award_2008 is onderdeel van een Europees project waarvan de penvoering bij de gemeente Eindhoven ligt. DME Award_ 2008 zal dit jaar mogelijk nog Europeser zijn dan de voorgaande editie. Organisator Darragh Murphy van UWIC: âIn 2007 stonden 227 organisaties uit 22 landen kandidaat. Dit jaar bouwen we op dat succes verder. We verwachten aanmeldingen uit bijna alle 30 Europese (aspirant) lidstaten waar we inmiddels partners hebben die actief in de competitie meewerken.â In Nederland zijn DME partners BNO, gemeente Eindhoven en European Design Centre bij de organisatie betrokken. In samenwerking met Nederlandse design management experts komen zij tot een selectie nationale kandidaten.
Inzending tot 13 juni
Start DME Award 2008_ met ondertekening samenwerkingscertificaat vlnr Andy Klom -bureau Europese Commissie Wales, Minister of Heritage Rhodri Glyn Thomas, Professor Robert Brown - UWIC, Ingrid van der Wacht - gemeente Eindhoven (Fotografie Hazel Hannant) Start DME Award 2008_ met ondertekening samenwerkingscertificaat vlnr Andy Klom -bureau Europese Commissie Wales, Minister of Heritage Rhodri Glyn Thomas, Professor Robert Brown - UWIC, Ingrid van der Wacht - gemeente Eindhoven (Fotografie Hazel Hannant) Daarnaast krijgen bedrijven en (publieke) organisaties tot 23 mei de kans zich aan te melden voor DME Award NL_ 2008. Inzending van jury presentaties kan tot 13 juni. Deelnemende bedrijven en organisaties krijgen de uitdaging om in beknopte presentaties inzichtelijk te maken hoe design op een succesvolle manier geïntegreerd is in hun strategie, bedrijfsvoering en processen. De award is bedoeld voor een breed spectrum aan bedrijven en organisaties. Dit jaar zijn er 7 categorieën: micro, klein, midden en groot, NGO/NPO, nieuwkomer en duurzaam design. Een internationale jury van design experts maakt 19 juni de keuze. De bekendmaking van de winnaars zal op 13 oktober 2008 plaatsvinden in het Millennium Centre tijdens het Design Festival Cardiff.

Vorig jaar wonnen 44 bedrijven en organisaties waaronder 1e prijswinnaars DARK (B), Beau et Bien (F), Justincase (AU), Walter Knoll (D), Escuela dâArte y Superior de Diseño de la Rioja (E) en Loewe (D). Hun presentaties zijn van 7 april t/m 9 juni te zien in het Designhuis â Eindhoven gelijktijdig met de expositie Form + Volume over de rol van ontwerp bij de democratisering van luxe producten. Op 19 mei geeft het seminar DME Design matters in het Designhuis een update over state of the art design management in Europa.

In 2007 viel helaas geen van de Nederlandse kandidaten in de prijzen. Dit jaar nieuwe kansen voor Nederland dat internationaal een uitstekende reputatie geniet op het gebied van design management.
Voor meer informatie, suggesties voor NL kandidaten of aanmelden seminar:
www.designmanagementeurope.com - mail
info@designmanagementeurope.com.
Achtergrond
DME Award maakt onderdeel uit van ADMIRE, een project dat financiering ontvangt vanuit het Europese PRO Inno programma. De organisatie ligt bij een consortium van 19 Europese designcentra, universiteiten en steden, waarbij zich ondertussen een groeiend netwerk van Europese partners heeft aangesloten. Gemeente Eindhoven en European Design Centre in Den Bosch hebben het initiatief genomen voor de prijs.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail