Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (21/3)

BREDA, 21 maart 2008

Bredanaar in gestolen auto opgepakt, politie vindt pistool in dashboard

BREDA: De politie heeft donderdagavond omstreeks 20.50 uur op de Marterring een 27-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. In de auto lag bovendien in het dashboardkastje een pistool. De verdachte is in verzekering gesteld.

Agenten zagen gisteravond dat op de Marterring een auto geparkeerd stond. In het voertuig brandde de binnenverlichting. Ook zat er een man in de wagen. De dienders vroegen het kenteken op. Het voertuig bleek volgens de meldkamer gestolen te zijn. De diefstal was op 14 februari 2008 aangegeven. De auto is eigendom van een verhuurbedrijf uit Den Haag. Hierop hebben de agenten de bestuurder aangehouden. Hij had een mes in zijn handen, maar de dienders konden hem overmeesteren. In de auto werd een pistool aangetroffen. Ook lagen er diverse vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen en inbrekerswerktuigen in de auto. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.

Twaalf automobilisten met teveel drank op achter het stuur in Breda

BREDA: De politie heeft donderdagavond op de Claudius Prinsenlaan een alcoholcontrole gehouden. Er werden elf bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Alle verdachten bleven onder de 570 ugl. Tevens werd vannacht omstreeks 04.45 uur op de Julianalaan een 23-jarige Bredanaar betrapt met een glaasje teveel op achter het stuur. Hij blies 570 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

Afgeleide bestuurder rijdt met auto tegen boom

RUCPHEN: Vannacht werd op de Rucphenseweg een 23-jarige man uit Sprundel betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 270 ugl. De betrokkene werd op alcoholgebruik gecontroleerd omdat hij tegen een in de berm staande boom gebotst was. Hij raakte niet gewond. De bestuurder vertelde aan de agenten dat hij voorover boog om een aansteker te pakken die voor de passagiersstoel gevallen was. Op dat moment ging hij net een bocht in. Hij probeerde nog bij te sturen maar voelde dat de auto begon te glijden. Hij kwam daarop met zijn auto tegen een boom tot stilstand.

Acht arrestaties tijden horecatoezicht in uitgaanscentrum Breda

BREDA: De politie heeft donderdagavond en de daarop volgende nacht tijdens het uitgaanstoezicht in de Bredase binnenstad acht arrestaties verricht. De dienstdoende agenten spreken van een voor een donderdag drukke dienst. De politie moest enkele keren optreden bij incidentjes als uitgaanders terug kwamen bij 'kroegen' om hun jassen op te halen die dan nog binnen hingen. De politie signaleert dat hierover veel conflicten ontstaan. Een goede communicatie met bezoekers kan wellicht een deel van deze problemen voorkomen

· Een 16-jarig meisje uit Zundert werd aangehouden omdat hij GHB bij zich had.
· Een 23-jarige man uit Etten-Leur werd op de Potkanstraat aangetroffen, terwijl hij cocaïne aan het snuiven was. · Op de Lange Brugstraat werd een 22-jarige man uit Nieuwegein gearresteerd omdat hij een joint op de openbare weg aan het gebruik was.
· Een 21-jarige man uit Leidschendam werd op het Kerkplein aangehouden ter zake het verstoren van de openbare orde. Hij werd omdat hij militair was aan de KMAR overgedragen.
· Een 19-jarige uit Hooge Zwaluwe werd opgepakt ter zake belediging nadat hij op de Visserstraat een portier in het gezicht gespuugd had.
· Omstreeks 03.10 uur ontstond bij een horecazaak aan de Grote Markt een incident waarbij drie mannen uit Zutphen (18, 21 en 21 jaar) aangehouden. Ze maakten deel uit van een groep van zes personen die in discussie waren met een portier over een nog achtergebleven jas. Vanuit de groep werd naar dienstdoende agenten 'kankerwouten' geroepen. Een van de agenten sprak de spreker aan op zijn gedrag. Hierna werd de term door een van hen herhaald. Een deel van de groep keerde zich tegen de agent Er ontstond een schermutseling waarbij een van de dienders een harde klap tegen zijn linkeroor kreeg. Er werden drie vechtersbazen aangehouden. Ook in dit onderzoek wordt samengewerkt met de KMAR omdat een van de verdachten militair is.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen nu en in de toekomst veilig in karaktervol.

Winkeldieven aangehouden
BREDA: Alert bewakingspersoneel van een groothandel aan de Konijnenberg en snel optreden van de politie heeft gisterenmiddag geresulteerd in de aanhouding van twee Duitsers van 33 en 52 jaar. De bewakingsdienst was extra alert omdat de voorgaande dag 11 flessen parfum met een waarde van circa 500 euro waren gestolen. Gisteren werd gezien dat er zich een man verdacht gedroeg bij de afdeling pafumerie. De man werd geobserveerd. Toen hij dit in de gaten kreeg gooide hij diverse flessen parfums tussen de stellingen. Hierop werden de man en zijn handlanger buiten aangehouden. In de auto lagen nog zeven flessen parfum. Ze zijn verhoord en hebben een dagvaarding gekregen.

Auteur: Willem van Hooijdonk