Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE ARRESTEERT WEER ZES VERDACHTEN VOOR OVERVALLEN

EXTRA INZET GEEFT RESULTAAT; BIJNA 70 VERDACHTEN GEARRESTEERD

ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft bij het oplossen van roofovervallen in de regio weer zes verdachten aangehouden. De extra inzet van het korps in de regio Rotterdam-Rijnmond levert resultaat op en blijft onverminderd van kracht.

Eén verdachte voor vijf overvallen
Op vrijdag 14 maart 2008 hield de politie een 16-jarige jongen uit Rotterdam aan. De verdachte wordt in verband gebracht met een vijftal overvallen: (1) een tabakszaak aan de Dreef in Rotterdam op 8 maart. Hiervan zijn al eerder twee personen aangehouden. (2) De Wibra op de Woestijnestraat in Rotterdam op 30 januari (3) De Dubbelbros / Brochard D. aan de Kerstendijk in Rotterdam. (4) Tabakswinkel Smookie aan de Groene Zoom op 1 maart (5) Verhage Fastfood aan het Prinsenplein in Rotterdam op 3 maart. De 16-jarige jongen is als verdachte aangehouden op de Lijnbaan door het arrestatieteam. Dit gebeurde nadat de man door surveillerende politiemensen werd herkend.

Overval Erasmus MC
De Rotterdamse politie heeft tevens een verdachte aangehouden die eerder, op maandag 4 februari 2008, melding maakte vanuit de loge van het Erasmus MC overvallen te zijn geweest waarbij geld is buitgemaakt. De 25-jarige vrouw wordt ervan verdacht betrokkenheid te hebben gehad bij het mogelijk maken van deze overval.

Overval Orpheusstraat
De politie heeft op woensdag 19 maart een 38-jarige man aangehouden voor een overval op een woning aan de Orpheusstraat, waar al eerder vier mensen voor zijn gearresteerd door de politie.

Overval op supermarkt Lidl in Zwijndrecht
De politie heeft naar aanleiding van de overval in Zwijndrecht van donderdag 7 februari 2008 een 23-jarige verdachte uit Rotterdam aangehouden in het Huis van Bewaring waar hij al vast zat voor andere feiten. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij deze overval samen met een reeds eerder aangehouden verdachte. Dit is het resultaat van het samenwerkingsverband van de Bovenregionale Recherche (BR) van de politie van Rotterdam-Rijnmond en van Zuid-Holland-Zuid.

Overval kapperszaak en Belwinkel
De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van de overval op een kapperszaak aan de Eric Kropstraat en een belwinkel aan de Oranjeboomstraat op respectievelijk 27 december 2007 en 31 december 2007. De jongens zijn 16 en 19 jaar oud.

Aangehouden verdachten bekennen
Twee verdachten, 16 en 18 jaar oud uit Rotterdam en Vlaardingen, werden maandag aangehouden in de omgeving van de 2e van Leyden Gaelstraat in Vlaardingen. Eén van de twee had kort daarvoor in een supermarkt met een mes gedreigd en een geldbedrag meegenomen. Er zou ook een tweede man bij betrokken zijn geweest. De politie werd gewaarschuwd en stelde direct een onderzoek in. Aan de hand van signalementen kon het duo worden aangehouden. Bij zoeking in de woning van een van de verdachten werd het eerder weggenomen geldbedrag aangetroffen en in beslaggenomen. De aanhouding van dit tweetal is al eerder gecommuniceerd. De verdachten hebben tijdens het onderzoek naar de overval bekend.
De verdachten die aangehouden zijn door de politie voor de overval van de sigarenzaak aan de Mathenesserweg zijn heengezonden. Van hun betrokkenheid kon na onderzoek niets blijken.

Topprioriteit
In de media is een citaat opgenomen dat er sprake zou zijn van een verminderde inspanning vanuit de politie op het gebied van de overvallenproblematiek (toezicht en opsporing). Hiervan is géénszins sprake. Het Rijnmondse korps gooit veel extra capaciteit in de strijd. De bestrijding van roofovervallen en de arrestatie van verdachten is topprioriteit en de inzet blijft onverminderd gehandhaafd.
In totaal zijn in korte tijd nu bijna 70 verdachten aangehouden. De politie gaat door met de aandacht en er zullen zeker nieuwe aanhoudingen volgen. De onderzoeken worden door verschillende teams uitgevoerd. Naast de al eerder genoemde Bovenregionale Recherche (BR) zijn dat ook opsporingsteams in de diverse districten, en Pagang, het speciale team van de politie Rotterdam-Rijnmond dat zich bezig houdt met misdrijven gepleegd door verdachten van Antilliaanse afkomst.