Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 21 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 21-03-2008 o Valse postbezorger en overval geldauto mislukt

Valse postbezorger

Koog aan de Zaan, donderdag 20 maart 2008, 16:14 uur.

Op de Jonge Kuiperstraat heeft een valse postbezorger bij een bewoner geprobeerd een bankpas met pincode te ontfutselen. Een ongeveer 25-jarige jongeman, die zich voordeed als postbezorger, vertelde dat er een klein bedragje aan kosten op het pakketje zat en dat dit alleen kon worden gepind. Hij wilde van de bewoner de bankpas waarna de bewoner de pincode op het kastje kon intoetsen. Vermoedelijk probeerde de dader zo de pas met code mee te krijgen. Deze bewoner trapte er niet in en de man ging er met een andere man in een auto vandoor. Een 77-jarige bewoonster van de Warmoesstraat in Wormerveer meldde dat haar rond vijf uur nagenoeg hetzelfde was overkomen. Ook zij trapte niet in de oplichtingstruc. Eerder dit jaar werd wel een pasje met pincode ontfutseld en raakte het slachtoffer een flink bedrag kwijt voordat de pas geblokkeerd kon worden. Volgens een getuige waren de mannen in Koog aan de Zaan van Turkse of Marokkaanse afkomst en reden zij in een groene Seat Leon. De daders waren overigens niet gekleed als postbezorgers. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Oud Koog via 0900-8844.

Hoofdletsel door aanrijding

Zaandam, donderdag 20 maart 2008, 18:55 uur.

Een 16-jarige bestuurster van een bromfiets is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto die werd bestuurd door een 52-jarige Zaandammer. De man reed over de Houtveldweg vanuit de richting Koog aan de Zaan en wilde rechtsaf de Durgerdamstraat in rijden. Hierbij werd geen voorrang verleend aan de Assendelftse die over het fietspad reed en uit tegenovergestelde richting kwam. Het meisje werd met hoofdletsel in de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij kon zich het ongeval niet meer herinneren. Proces verbaal van de aanrijding wordt opgemaakt. De bromfiets liep ernstige schade op en het linker achterportier van de auto raakte gedeukt.

Door hond gevonden

Purmerend, vrijdag 21 maart 2008, 00:48 uur.

Een politiehond heeft een 25-jarige verdachte uit Purmerend gevonden die na een achtervolging probeerde te ontkomen. Surveillerende agenten in een onopvallend voertuig zagen vanaf een industrieterrein een verdachte busje komen. Het voertuig werd gevolgd maar de bestuurder ging er met grote snelheid. Na een achtervolging, waarbij het busje met gedoofde lichten en met hoge snelheid door Purmerend reed, stopte het voertuig en vluchtten twee personen uit de auto. Eén van de vluchtende personen werd door de politiehond in de stuiken in een tuin aan de Sumpiusstraat gevonden. In de zakken van de man vonden de agenten bij fouillering een flink geldbedrag, zes mobiele telefoons en de sleutels van het busje. De verdachte werd aangehouden en voor wat lichte bijtwonden in zijn arm naar het ziekenhuis begeleid. Na behandeling werd hij ingesloten en in verzekering gesteld. Hij zal in ieder geval gehoord worden voor meerdere verkeersovertredingen en -misdrijven.

Overval geldauto mislukt

Purmerend, vrijdag 21 maart 2008, 14:01 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een mislukte overval op een geldauto die heeft plaatsgevonden op de Zwanebloem. Aan de achterzijde van de Plusmarkt stond een waardetransportauto om geld op te halen of af te leveren bij de supermarkt. Een man kwam vanuit de supermarkt de, niet voor publiek toegankelijke ruimte, binnen met een vuurwapen in de hand. Personeel van de geldauto wist de man buiten de deur te werken en deze gesloten te houden. De overvaller ging er zonder buit vandoor.