Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 21/03

OOSTERHOUT NB, 21 maart 2008

Politie zoekt aanrander met roze zonneklep

OOSTERHOUT - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een aanranding die gistermiddag rond 14.30 plaats vond in de nabijheid van winkelcentrum Arkendonk. Een 14-jarige Oosterhouts meisje werd het slachtoffer. De politie is op zoek naar getuigen die gistermiddag op of in de omgeving van het winkelcentrum een man hebben zien lopen met een roze zonneklep.

Na een bezoek aan het winkelcentrum liep het slachtoffer samen met haar moeder over het trottoir in de Spaandonk. Plotseling voelde het meisje dat ze van achteren vast gegrepen werd. Direct na het vastpakken betastte de man het meisje onzedelijk. Nadat het slachtoffer het op een gillen zette, liet de man haar los en rende te voet weg. De moeder van het slachtoffer is achter de man aangerend maar verloor hem in de Kilsdonk uit het oog. Opvallend was dat de man een roze zonneklep droeg. Verder was het een blanke man met een lengte van ongeveer 1.65 meter. De leeftijd werd geschat op 45 jaar. Hij was gekleed in een bruin gekleurd jack, een spijkerbroek en droeg witte sportschoenen. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Politie haalt dronken automobiliste van de weg

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen tegen 02.00 uur een dronken 51-jarige Waalwijkse automobiliste van de weg gehaald. Agenten zagen tijdens de surveillance in de Wilhelminastraat een auto slingerend over de weg rijden. Controle wees uit dat de bestuurster onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat ze 550 ug/l aan alcohol in haar bloed had. De vrouw verklaarde vijf glazen bier gedronken te hebben. Na verhoor mocht ze, voorzien van een rijverbod van 6 uren vertrekken. Tegen de vrouw wordt proces verbaal opgemaakt.

Inbrekers nemen auto mee na woninginbraak

RIJEN - De politie onderzoekt een woninginbraak die vanmorgen tussen
02.00 uur en 07.00 uur plaats gevonden heeft in de Atalanta. Bij de inbraak werd onder andere een auto, merk BMW X5, gekentekend 49-PH-FH buit gemaakt.

Tussen eerder genoemde tijden hebben onbekende(n) een raam aan de voorzijde van de woning geopend door gaatjes onder de hendels te boren. Via het raam is men de woning ingegaan. Uit de woning werden onder andere autosleutels weggenomen. Met deze sleutels werd de BMW die naast de woning op de oprit geparkeerd stond weggenomen.

Marktplaatsoplichter aangehouden

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft gisteren in Eindhoven op verzoek van de politie MW-Brabant een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden die verdacht wordt van oplichting via het internet. Hij zou diverse mensen gedupeerd hebvben door op verkoopsites zoals Marktplaats.nl zaken aan te bieden die na betaling nooit geleverd werden. De politie dook in deze oplichtingszaak na een aangifte van een 25-jarige man uit Geertruidenberg. Hij zag op 11 juni 2007 een mobiele telefoon op Martktplaats staan. Hij betaalde vooraf via zijn bank 130 euro. De telefoon werd nooit geleverd. Bij nader onderzoek ontdekte de politie dat de man achter deze oplichtingstruc vermoedelijk een 25-jarige Eindhovenaar was. Er bleken nog zeker 19 mensen op dezelfde wijze gedupeerd te zijn. In overleg met de Officier van Justitie werd besloten om de man aan te houden. Hij werd in verzekering gesteld. Tijdens zijn verhoor ontkende hij, ondanks alle aanwijzingen, zijn betrokkenheid in deze. De politie maakt een proces-verbaal op. De verdachte werd na zijn vrijlating opniuew ingesloten omdat hij nog 45 dagen gevangenisstraf had open staan.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

WERKENDAM: De politie heeft donderdag omstreeks 16.30 uur een 19-jarige man uit Werkendam aangehouden voor huiselijk geweld. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie kreeg een melding dat de zoon des huizes vernielingen aan het plegen was. Ter plaatse bleek de verdachte door het lint was gegaan. Hij gooide een stoel naar zijn moeder die daarbij verwondingen opliep. De politiemensen besloten daarop de verdachte vanwege de ontstane situatie aan te houden. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af waarin hij aangaf spijt te hebben van zijn daad.

Auteur: Desiree Brabers