Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 21 maart

Regio, 21-03-2008

Getuigenoproep na woninginbraak
HEEMSKERK- 20 maart. In een woning aan de Jan van Scorelstraat is, vermoedelijk donderdagmiddag, ingebroken. De 77-jarige bewoonster hoorde rond drie uur 's middags gestommel boven haar hoofd, maar was in de veronderstelling dat er gewerkt werd op het dak. Zij ontdekte 's avonds dat er sieraden en geld waren weggenomen uit haar slaapkamer.

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de inbraak/insluiping. Mensen die iets gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heemskerk, via 0900-8844.

Getuigenoproep na berovingen in woning
HEEMSKERK- 20 maart. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een tweetal berovingen in woningen aan het Hallsteinerf en de Jan Ligthartstraat.Beide bewoonsters werden respectievelijk omstreeks 10.00 en 11.00 uur in hun woning bedreigd door een man met een integraalhelm op. De man, die donkere kleding droeg, eiste geld.
De politie is op zoek naar de man en wil graag in contact komen met mensen die de man hebben gezien of anderszins informatie hebben, die de politie kan helpen bij het oplossen van beide zaken. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Verdachten aangehouden na vechtpartij
HAARLEM- 21 maart. Politiemensen hielden omstreeks 02.00 uur twee verdachten aan na een vechtpartij in een café aan het Spaarne. Het gaat om een 22-jarige man en een 21-jarige man, beiden Amsterdammers. De 22-jarige man had in het café onenigheid gekregen, nadat er vuurwerk binnen was afgestoken, waarna een vechtpartij was ontstaan. Hij is door politiemensen aangehouden. De 21-jarige man is aangehouden omdat hij zich bemoeide met de zaak. Een flinke groep omstanders bleef buiten voor het café hangen na de aanhouding, zij zijn verzocht zich te verwijderen.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de vechtpartij en ieders betrokkenheid.

Drie auto's betrokken bij aanrijding
BADHOEVEDORP, 20 maart - Op de A9 vond om 17.30 uur een aanrijding plaats waarbij drie auto's betrokken waren. Een 44-jarige man uit Haarlem reed richting Amstelveen en moest in zijn auto plotseling remmen voor een file. Hij werd vanachter aangereden door de auto van een 49-jarige man uit Santpoort-Zuid. Als gevolg hiervan werd hij op zijn beurt vanachter aangereden door een 29-bestuurder uit Zeist. De man uit Santpoort-Zuid moest door de brandweer uit zijn auto worden geknipt. Na onderzoek bleek dat hij geen letsel heeft overgehouden aan de botsing. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Chauffeur verliest controle over vrachtwagen
BOESINGHELIEDE, 20 maart - Een 34-jarige chauffeur van een vrachtwagen is om 17.30 uur de controle over zijn voertuig kwijt geraakt en tegen de vangrail tot stilstand gekomen. Daar maakte de combinatie een draai van 180 graden. De man reed vanaf de A9 op de invoegstrook van de A5. De vrachtwagen was niet beladen en begon door de regen en harde wind te zwabberen. De 39-jarige bijrijder moest door de brandweer uit de vrachtwagen worden gehaald. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrouw slachtoffer van oplichtster
HALFWEG, 20 maart - Een 93-jarige vrouw uit Halfweg is omstreeks 15.00 uur slachtoffer geworden van oplichting. Een vrouw belde aan bij het slachtoffer met de vraag of zij geld kon lenen. Toen het slachtoffer vervolgens in huis geld ging zoeken werd zij gevolgd door de vrouw. Die heeft zij vervolgens geld overhandigd. Van de dader bestaat het volgende signalement:

- vrouw

- leeftijd: 40 - 50 jaar

- sprak goed Nederlands

- lengte: 1.65 m
Mensen die informatie hebben over deze oplichtingszaak worden verzocht contact op te nemen met de politie in Halfweg: 0900 - 8844.

Stomdronken bestuurder aangehouden
HOOFDDORP, 20 maart - Op de Van Heuven Goedhartlaan heeft de politie om 21.45 uur een 65-jarige man uit Barendrecht in zijn auto aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij bleek zoveel te hebben gedronken dat hij niet meer op zijn benen kon staan, en weigerde mee te werken aan een blaastest. Eerder op de avond (18.00 uur) bleek hij ook al aangehouden te zijn in Utrecht voor rijden onder invloed, waarbij zijn rijbewijs direct werd ingenomen vanwege een alcoholpromillage van 1,95. De auto van de man is in beslag genomen. Hij is zelf ingesloten in verband met onderzoek. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen.