Ingezonden persbericht


ACE Europe vormt energy & technical risks unit

Rotterdam, 21 maart 2008 - ACE Europe, leidend op het gebied van verzekerinngen en herverzekeringen, heeft een nieuwe internationale 'Energy & Technical Risks'unit opgericht. Deze unit speelt in op de specifieke eisen en behoeften van de olie- en gasindustrie (zowel on- als offshore), de energieproducerende sector en de chemische industrie. ACE biedt bedrijven, werkzaam in deze sectoren, materiële- en bedrijfsschade verzekeringen voor zware en technisch complexe risico's, als olieraffinaderijen en gasproductie en distributiebedrijven.

ACE heeft Hendrik-Jan Wiersema benoemd tot Underwriting Manager voor Continentaal Europa, inclusief Centraal- en Oost-Europa en Rusland. Wiersema stuurt vanuit Rotterdam de Europese acceptanten aan die risico's accepteren in de sectoren olie- en gas, alsmede chemie; die risico's kunnen zowel on- als offshore gelegen zijn.

'ACE is leidend in de internationale verzekeringsmarkt voor on- en offshore energie,'aldus Wiersema. 'ACE Energy & Technical Risks combineert deze expertise met een sterk lokale distributie. Voorheen moesten klanten en makelaars nog naar Lloyds in Londen, echter nu hebben ze eenvoudig toegang tot onze lokale specialisten. Deze werken nauw samen met de intermediair en de klant om dekkingen te bieden die precies zijn afgestemd op de individuele situatie van de klant.'

###

Over ACE European Group Limited
Wereldwijd is de ACE Group leidend op het gebied van verzekeringen en herverzekeringen. Met kantoren gevestigd in meer dan 50 landen bedient de ACE Group diverse groepen van nationale en internationale klanten in ruim 140 landen.

ACE European Group Limited, een divisie van de ACE Group of Companies, heeft kantoren in 20 Europese landen. Het bedrijf opereert in de Benelux onder de handelsnaam ACE Europe en biedt vanuit haar kantoren in Antwerpen, Brussel en Rotterdam industriële schadeverzekeringen via de divisie Property & Casualty, en personenverzekeringen via de divisie Accident & Health / Personal Lines.

Meer informatie vindt u op www.aceeurope.com