Gemeente Dordrecht

Persbericht

Dordtenaren kunnen stedenband steunen
Ondertekening stedenband Dordrecht-Dordrecht

De burgemeesters van Dordrecht in Nederland en Dordrecht in Zuid-Afrika ondertekenen binnenkort de stedenbandovereenkomst tussen de beide gemeenten. Dat gebeurt tijdens een werkbezoek van burgemeester R.J.G. Bandell en een Dordtse delegatie aan Zuid-Afrika in de week van 13 tot 18 april. Dordtenaren die de stedenband willen ondersteunen, kunnen de officiële stedenbandovereenkomst mee ondertekenen via internet, via de website www.dordrecht.nl/internationalesamenwerking.

Ondertekenaars die hun adres vermelden, ontvangen een kleine herinnering aan de ondertekening. Het officiële document zal een register bevatten van alle mensen die de stedenband steunen. Ook inwoners van Dordrecht Zuid-Afrika wordt gevraagd mee te tekenen.

Dordrecht onderhoudt al enkele jaren contacten met de plaatsnaamgenoot in Zuid-Afrika, maar tot nu toe was het nog niet tot een officiële stedenband gekomen. Sinds 2005 bestaat er een Stichting Dordrecht-Dordrecht. Er zijn projecten op het gebied van huisvesting, onderwijs en welzijn.