Provincie Friesland

Friese Anjer 2008 voor Keramiekmuseum Princessehof

Leeuwarden, 21 maart 2008

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft besloten de onderscheiding de Friese Anjer 2008 toe te kennen aan Keramiekmuseum Princessehof te Leeuwarden.

Reden om de Friese Anjer 2008 aan Keramiekmuseum Princessehof toe te kennen is het feit dat het museum toonaangevend is op het gebied van keramiek en daarmee van internationale betekenis is. Het museum bezit een indrukwekkende collectie keramiek en is in staat daarmee verrassende tentoonstellingen te organiseren.

De vaste presentaties laten een goed beeld zien van de geschiedenis van de mens aan de hand van keramiek. Maar door middel van de wisselende exposities worden er door de bezoeker ook andere, vaak verrassende, inzichten verkregen.

Door de grondige verbouwing, welke in 2007 is afgerond, heeft het Keramiekmuseum een ware metamorfose ondergaan. Het museum is hierdoor in staat de bezoeker van jong tot oud ook in de toekomst te blijven verbazen over de veelzijdigheid van de keramische collecties uit de diverse delen van de wereld.

Keramiekmuseum Princessehof is een voor Nederland uniek museum gevestigd in een prachtig pand met een indrukwekkende collectie keramiek. Daarom meent het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân dat het de hoogste tijd is dat de Friese Anjer aan Keramiekmuseum Princessehof wordt toegekend.

Noot voor de redactie,