Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 21 maart 2008

Boten te water in natuurgebied Ilperveld

Vandaag begint de lente

Vandaag laten we de fluiter- en roeiboten in natuurgebied Ilperveld in Landsmeer te water. De excursieboten zijn gepoetst, de laarzen gesopt en onze vrijwilliger schippers en gidsen staan te popelen om u te ontvangen. Landschap Noord-Holland heeft de deuren weer tot oktober geopend en ú bent er meer dan welkom.

Ben jij tussen de 8 en 14 jaar?

Dit jaar starten wij met een echte waterrattenclub! We gaan supercoole dingen doen!

En wel één keer in per maand op de woensdagmiddag van 13.30-15.30 uur. Je gaat meewerken in de natuur; een knuppelpad aanleggen, waterbeestjes zoeken, boompje trekken en schatgraven naar potscherven. Je leert ook een varend bootje van rietblad maken en we gaan misschien ook nog turf maken. Meld je vast aan bij de InformatieWinkel, dan kun je bij de start van deze nieuwe activiteit zijn.

Weidevogel vaarexcursies

Ze zijn zo mooi en ook erg zeldzaam: de weidevogels als grutto, tureluur, kievit. Maar er is veel moois in dit zo fantastisch rustige gebied slechts 6 kilometer van station Amsterdam-Centraal! Landschap Noord-Holland werkt hard aan de bescherming van weidevogels waarvan de stand nog jaarlijks dalende is. Wij nodigen u uit aan boord te stappen van onze excursieboot. Onze gids en schipper nemen u mee en wijzen u op allerlei elementen: flora en fauna in dit oeroude veenweidegebied. Gaat u mee? U kunt een plekje reserveren voor 6, 13, 20 of 27 april van 13.30 tot 15.30 uur. Dan zijn de weidevogels op vrijersvoeten!

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 8,00, Beschermers betalen ¤ 5,50 en kinderen tot 12 jaar

¤ 3,50.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl



Landschap Noord-Holland