Gemeente Alkmaar


---


Alkmaar, 21 maart 2008

Gemeente is blij met de betrokkenheid van ondernemers in Alkmaar

De gemeente Alkmaar zet zich, samen met alle betrokkenen, in voor een aantrekkelijke, leefbare én bereikbare stad, nu en straks. "Wij zijn dus blij met de brede betrokkenheid van ondernemers op het gebied van bereikbaarheid." Met hiermee reageert wethouder Henk Hansen op het vandaag verschenen bereikbaarheidsplan 'Welkom in Alkmaar' van Ondernemend Alkmaar en de Kamer van Koophandel. De gemeente stelt voor om dit plan mee te nemen in de brede discussie die wordt gevoerd met alle betrokken in kadernota Duurzame Bereikbaarheid.

Het is goed dat Ondernemend Alkmaar (OA) en de Kamer van Koophandel (KvK) actief meedenken over de bereikbaarheid van de stad. Het plan van de ondernemers komt op het moment dat de gemeente met vele betrokkenen bezig is met het opstellen van een kadernota over de bereikbaarheid van de stad voor de komende jaren tot 2020 (Kadernota Duurzame Bereikbaarheid).

Goed functionerende stad
Ook Ondernemend Alkmaar en de Kamer van Koophandel willen een optimaal ondernemings- en investeringsklimaat creëren in Alkmaar: Alkmaar moet winkelstad nummer één zijn én blijven. Maar Alkmaar moet ook het cultureel, financieel en economisch centrum van Noord-Holland blijven. Voor een goed functionerende stad is bereikbaarheid, volgens OA en KvK, de 'brandstof'. Wethouder Hansen onderstreept dat bereikbaarheid zeer belangrijk is voor een goed functionerende stad. "Het gaat echter niet alleen om bereikbaarheid, ook het winkelaanbod, de sfeer en de communicatie naar bezoekers van de stad zijn belangrijke trekkers voor een goed functionerende stad. Daarnaast moet inderdaad de bereikbaarheid voor alle vervoerswijzen goed geregeld zijn, met respect voor milieu en leefbaarheid."

Adviesgroep
De gemeente houdt met het opstellen van de Kadernota Duurzame Bereikbaarheid rekening met participanten. Ondernemend Alkmaar en de Kamer van Koophandel zijn deelnemers van de adviesgroep voor de Kadernota. Deze adviesgroep adviseert de gemeenteraad over de voorgestelde verkeersplannen voor de toekomst. De plannen van OA en KvK en ook plannen die door anderen zijn ingediend komen aan de orde in de adviesgroep en hun ideeën worden in de discussie betrokken. Wethouder Hansen: "In dit proces komt een brede integrale afweging van alle aspecten en belangen, het nu apart inhoudelijk bediscussiëren van apart ingediende plannen of korte termijn maatregelen past daar niet in, en strookt niet met de door de raad meegegeven kaders inzake de participatie."

Meer informatie:
Bas Douma, afdeling Communicatie, 06-20011511.


-----------------------


---- --