Boekenbeurs in de Posthoornkerk, Amsterdam


Tip voor de paasdagen

AMSTERDAM, 20080310 -- Van 21 t/m 24 maart organiseert Steven Sterk On Tour opnieuw een grote boekenbeurs. Dit keer in de Posthoornkerk aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Meer dan 50 marktkramen gevuld met fondsrestanten, archief van uitgevers en licht beschadigde kunstboeken (van Waanders en Mercatorfonds). Alles scherp afgeprijsd. De boekenbeurs is beide paasdagen geopend. De toegang is gratis en voor elke koper is er een gratis boek.

De neo-gotische Posthoornkerk is de eerste kerk in Amsterdam van P.J.H. Cuypers, die later ook het Centraal Station en het Rijksmuseum zou ontwerpen. De kerk moest op een klein bouwterrein gerealiseerd worden en kreeg daarom twee galerijen boven elkaar. De bouw begon in september 1861. De in onbruik geraakte kerk dreigde in de jaren 80 van de 20ste eeuw gesloopt te worden, maar in 1986 werd dit dankzij een plan van Stichting de Posthoornkerk voorkomen en werd de kerk gerestaureerd.

Steven Sterk On Tour organiseert door het hele land boekenbeurzen op mooie locaties. Het aanbod bestaat altijd uit honderden titels in alle rubrieken; literatuur, kunstboeken (van Waanders en Mercatorfonds), kinder- en prentenboeken, naslagwerken, kookboeken, filosofie, geschiedenis en non-fictie enz.. Stuk voor stuk titels van topkwaliteit. Verder bestaat het aanbod uit archief van o.a. uitgeverij Meulenhoff. Unieke enkele exemplaren die al tijden niet meer leverbaar zijn: eerste drukken van tientallen jaren geleden van o.a. Jan Wolkers, Jan Siebelink, Adriaan van Dis. En eerste drukken van vertalingen van Nederlandse schrijvers.
Steven Sterk On Tour is onderdeel van Tialda BV, de groothandel in fondsrestanten van Steven Sterk.

Openingstijden: Vrijdag 21 maart 12.00-19.00 uur Zaterdag 22 maart 12.00-17.00 uur Zondag 23 maart (1e paasdag) 12.00-17.00 uur Maandag 24 maart (2de paasdag) 12.00-17.00 uur





Ingezonden persbericht