Patricia Paay vereeuwigd op digitaal naslagwerk


Rotterdamse zangeres krijgt eigen online carrièreoverzicht

UTRECHT, 20080321 -- De Rotterdamse zangeres Patricia Paay, vanaf aankomende week te zien als jurylid in SBS' 'Hollands got talent', heeft haar eigen digitale naslagwerk gekregen. In eerste plaats om alles wat ze heeft gedaan in tekst, beeld en geluid helder te krijgen, maar ook om de nieuwe generatie te laten weten dat Paay zoveel meer is dan puur en alleen een 'glamourdiva' en in de jaren zestig, zeventig en tachtig furore maakte als zangeres en zelfs kortstondig als filmster.

Op de fraaie website, www.paayfansite.nl, officieel erkend door Patricia zelf, is Paay's gehele carrière her te beleven aan de hand van een biografie, een uitgebreide wereldwijde discografie, audio en tientallen unieke videofragmenten.

Patricia Paay brak in de tweede helft van de jaren zestig door met Nederlandstalig repertoire en scoorde met 'Je bent niet hip' een grote hit. Na veel koorwerk stapt ze in de jaren zeventig over op Engelstalig repertoire, eerst met een heftige rockband en later solo. Als discozangeres maakt ze vanaf 1976 furore, is jarenlang Nederlands meest populaire zangeres en scoort hits als 'Who's that lady with my man', 'Livin without you' en 'Saturday nights'. In 1983 is ze onderdeel van The Star Sisters die wereldwijd scoren met een Andrew Sisters-medley. In de jaren negentig en daarna volgen onder andere een reallife-soap en deelname aan Dancing with the stars. Inmiddels doet Patricia het wat rustiger aan en woont met dochter Christine en man Adam Curry onder de rook van London.

Vanaf aankomende week is Patricia te zien als jurylid in 'Hollands got talent' van SBS 6.





Tim Treffers