Heilig Voedsel


Tweedaagse over de helende betekenis van wat we eten

STOUTENBURG, 20080201 -- Tweedaagse in kasteel Stoutenburg over HEILIG VOEDSEL op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag; 21 en 22 maart 2008 van 17.00 u tot 17.00 u. Doel van de tweedaagse is: Bewuster omgaan met de vele kwaliteiten van ons voedsel. Hoe belangrijk vinden we rechtvaardigheid, duurzaamheid, het verlangen naar heelheid en kwaliteit van leven?

Hoezo heilig? Waarom zou voedsel heilig zijn? Eten is een alledaagse en noodzakelijke handeling. Zonder eten gaan we dood. In religieuze tradities is het besef levend dat eten meer dimensies heeft.

Juist omdat eten elke dag weer terug komt en noodzakelijk is, is het een goed thema om stil te staan bij verschillende dimensies van voedsel. Het eten zelf is niet heilig, maar de manier waarop we ermee omgaan kan het karakter hebben van 'heiligen'. Het bewust omgaan met productie (herkomst), bereiding en het genieten van voedsel kan ons helpen de heelheid van het bestaan recht te doen en te vieren.

Doel van de tweedaagse is: Bewuster omgaan met voedsel, in relatie tot de manier waarop in de wereld staan. Hoe belangrijk vinden we dankbaarheid, rechtvaardigheid, duurzaamheid en het verlangen naar heelheid en kwaliteit van leven?.

Dat doen we door het praktisch bereiden van voedsel, in een inleiding over de religieuze betekenis van voedsel, in het delen van ervaringen en inzichten in workshops, in rituelen en viering.

Praktische informatie
De bijeenkomst begint op Goede Vrijdag 21 maart in kasteel Stoutenburg met de avondmaaltijd (ontvangst vanaf 5 uur) en eindigt Stille Zaterdag 22 maart om ongeveer 5 uur.
Opgave tot uiterlijk 15 maart. De deelnemersbijdrage is ¤ 69,-. Donateurs betalen ¤ 55,-. Alles inclusief alle maaltijden en consumpties en verblijf op een éénpersoonskamer, exclusief linnenpakket. Dat is te huur voor ¤ 6,- of u kunt het zelf meebrengen.

Verdere informatie Franciscaans Milieuproject, Guy Dilweg.
Zie ook onze website: www.stoutenburg.nl/heiligvoedsel.htm





Franciscaans Milieuproject