Ingezonden persbericht


Haydn, Bruckner en Beethoven live op Radio 4

Klassieke omroepconcerten in het paasweekend

Radio 4 presenteert in het paasweekend live uitzendingen van drie concerten. Op vrijdag speelt de Radio Kamer Filharmonie in De Vrijdag van Vredenburg onder leiding van de Britse dirigent Kenneth Montgomery Die Sieben letzten Worte unseres Erlöser am Kreuze van Joseph Haydn.

In De ZaterdagMatinee staan Memoria van de Duitse componist Wolfgang Rihm en 'de Romantische' van Anton Bruckner op het programma, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Jaap van Zweden en met medewerking van het Groot Omroepkoor.

Op zondag, eerste paasdag, is het Concertgebouw te Amsterdam het podium voor violiste Isabelle van Keulen en pianist Ronald Brautigam. Het Nederlandse duo speelt in het Zondagochtendconcert op Radio 4 onder andere klassiekers van Beethoven en Strauss.

Vrijdag 21 maart - van 20.00 tot 22.45 uur

Op Goede Vrijdag klinken in Vredenburg Die Sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze van Joseph Haydn; een instrumentale interpretatie van het pad van Jezus Christus op weg naar het kruis. De Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Kenneth Montgomery speelt Haydn's originele orkestversie. Rechtstreeks vanuit Vredenburg Leidsche Rijn, van 20.00 tot 22.45 uur op Radio 4.

Zaterdag 22 maart ­ van 14.15 tot 17.00 uur

Het Radio Filharmonisch Orkest speelt onder leiding van Jaap van Zweden met medewerking van het Groot Omroepkoor het Memoria van Rihm en de vierde symfonie van de Oostenrijkse componist Anton Bruckner. Deze vierde symfonie was de enige die Bruckner zelf een bijnaam meegaf: 'De Romantische'. De eerste versie uit 1874 was niet populair, maar na revisie en met een nieuwe finale werd het alsnog een succes. Zelfs na de première in 1881 bleef Bruckner deze symfonie aanpassen. Op Radio 4 rechtstreeks vanuit het Concertgebouw te Amsterdam, van 14.15 tot 17.00 uur.

Zondag 23 maart ­ van 11.00 tot 12.00 uur

Het duo Isabelle van Keulen (viool) en Ronald Brautigam (piano) speelt klassiekers van Beethoven en Strauss, en een sonate van filmcomponist Nino Rota. Rechtstreeks vanuit het Concertgebouw te Amsterdam, van 11.00 tot 12.00 uur op Radio 4.

Voor meer informatie over programma's en over kaartverkoop van concerten: www.radio4.nl