Leefbaar Utrecht

Persbericht
19 maart 2008

Eerste jubileumboom geplant in Overvecht!

Vandaag is in de binnentuin tussen de flats aan de Cleopatradreef en de Jeanne D'Arcdreef (Overvecht) de eerste jubileumboom geplant. Buurtkinderen hielpen LU-fractievoorzitter Vincent Oldenborg bij de plant van een notenboom (Juglans regia). De komende dagen volgen nog zes bomen, terwijl in het najaar nog drie bomen het tiental completeren. De tien bomen zijn door Stadspartij Leefbaar Utrecht in het kader van het tienjarig bestaan aan de inwoners van Utrecht aangeboden, in samenwerking met de provinciale inwonerspartij Mooi Utrecht.

Gewijzigd plantschema

Het planten van de jubileumbomen heeft letterlijk heel wat voeten in de aarde, zo bemerkt Stadspartij Leefbaar Utrecht deze week. Van dag tot dag wordt er geschoven met de plantmomenten, daarom hieronder een nieuw overzicht met de meest up-to-date informatie. Leefbaar Utrecht stelt de bomen beschikbaar aan de stad ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van de partij. Eind 2007 konden inwoners plekken aanwijzen waar volgens hen een boom zou moeten komen. Uit deze inzendingen zijn vooralsnog zeven geschikte plekken geselecteerd.

GEWIJZIGDE TIJDSTIPPEN:
­> vrijdagochtend 21 maart, 10.00 uur: sierkers (Prunus sargentii "Charles Sargent") in de Makassarstraat (Lombok) i.p.v. donderdag.

­> vrijdagmiddag 21 maart, 13.00 uur 2 haagbeuken (Carpinus belutis) op de Langerakbaan (ter hoogte van nummer 705 bij de Mitrosflats) i.p.v. donderdag.

­> vrijdagmiddag 21 maart, 14.30 uur sierkers (Prunus sargentii "Charles Sargent") in het Meentpark, De Meern (i.p.v. 15.00 uur)

ONGEWIJZIGDE TIJDSTIPPEN:

--> dinsdag 25 maart het Zocherpark (Binnenstad): sierappel (Malus Red Sentinel). (tijd nog niet bekend) :


--> dinsdag 25 maart het Griftpark (Noordoost), 13.00 uur, nabij ingang speeltuin: roze Acacia (Robinia hispida Rosea).

Bas Hendriksen
Beleidsmedewerker Stadspartij Leefbaar Utrecht
( 030 286 1463 Ê 030 286 1034