Project De Maaswerken

* Start kadenwerkzaamheden veerstoep Steijl

* NieuwsRegio's: Venlo e.o.Maatregelen: Venlo: aanleg kaden

Start kadenwerkzaamheden veerstoep Steijl

Roermond, 12 maart 2008. In de week van 17 maart aanstaande starten ter hoogte van de veerpont in Steijl de kadewerkzaamheden. Vanwege heiwerkzaamheden zal het veer naar Baarlo enkele weken niet beschikbaar zijn voor autoverkeer. Voor fietsverkeer en voetgangers blijft het veer wel gedurende de gehele bouwperiode beschikbaar. De werkzaamheden duren tot september van dit jaar. Na afronding van deze werkzaamheden is Steijl beschermd tegen hoogwater. Deze kadenwerkzaamheden maken deel uit van de te realiseren hoogwaterbescherming in de stedelijke gebieden (1:250 jaar).

Veer enkele weken afgesloten voor autoverkeer

De werkzaamheden zijn zodanig gefaseerd dat de veerpont van en naar Baarlo gedurende de gehele bouwperiode in de vaart kan blijven. Gedurende een aantal weken is de veerpont voor autoverkeer niet bereikbaar. De afsluiting voor autoverkeer is:
van 31 maart tot en met 20 april;
begin mei 2 dagen;
eind juni 2 dagen;
week van 29 september.
Het autoverkeer wordt vanaf de doorgaande routes via de borden geïnformeerd over de omleiding.

Welke werkzaamheden zijn er?

Na een lange voorbereidingstijd is het zover dat in opdracht van Rijkswaterstaat Maaswerken een nieuwe kade wordt gerealiseerd ter hoogte van de veerpont in Steijl. In de Veerweg, net voorbij café 't Vaerhóes, zal een zogenaamde coupure in de weg worden gerealiseerd. Een coupure is een demontabele kade in een weg. Bij de reeds gerealiseerde kaden aan de Sequoiahof en aan de andere zijde bij de Missiebroeders wordt een nieuwe kademuur gerealiseerd. Deze bestaat uit een damwand met daarop een betonnen kernmuur met voorbemetseling van baksteen.

Kadewerkzaamheden in fasen verdeeld

De werkzaamheden zijn opgedeeld in vier fasen.
In de eerste fase, van 17 maart tot 20 april, wordt een damwand aangebracht. Gedurende de heiwerkzaamheden is de Veerweg gedurende de eerste drie weken van april afgesloten voor alle verkeer. Het fietsverkeer wordt dan omgeleid via de Maashoek en langs de Jochemshof. In deze fase kan het autoverkeer geen gebruik maken van de veerpont.
In de tweede fase, van 21 april tot 1 juni, wordt het betonwerk voor de kademuur aan de zuidzijde gerealiseerd. De Veerweg is gedurende deze periode gedeeltelijk afgesloten zodat de veerpont voor al het verkeer bereikbaar is. Gedurende twee dagen in deze periode (begin mei) is de Veerweg geheel afgesloten.
In de derde fase, 2 juni tot 17 augustus, wordt het betonwerk voor de kademuur aan de noordzijde (Missiebroeders) gerealiseerd. De Veerweg is gedurende deze periode gedeeltelijk afgesloten zodat de veerpont voor al het verkeer bereikbaar is. Het oude gedeelte van de patersmuur (hoek bij bank tot aan grens bij café 't Vaerhóes) wordt gesloopt. Eind juni is de Veerweg gedurende twee dagen volledig afgesloten.
In de vierde fase, vanaf week 25 augustus, wordt het wegdek vanaf Museumplein tot aan de veerpont opnieuw bestraat en geasfalteerd. In de week van 29 september is de veerpont voor de laatste keer voor alle verkeer afgesloten. Voor de fietsers wordt opnieuw een omleiding ingesteld.

Meer informatie

Direct omwonenden zijn over de werkzaamheden geïnformeerd.
Voor al uw vragen en opmerkingen over de werkzaamheden aan de kaden kunt u bellen, mailen of schrijven naar Loket Maaswerken. Ook kunt u bij het loket terecht als u een klacht heeft vanwege overlast of omdat u schade heeft geleden. Telefonisch zijn de medewerkers van Loket Maaswerken bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.