Betere voorlichting behandeling operatieve aanpak obesitas

14/01/2008 11:26



IK Media BV



Nederlanders die met ernstig overgewicht kampen zijn vaak de wanhoop nabij. Zij zoeken naar ultieme oplossingen om het lijfelijke gevecht aan te gaan. Voor sommigen is een vermageringsoperatie de enige en laatste kans op aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van leven. Deze operatieve behandeling (bariatrische chirurgie) van morbide obesitas krijgt steeds meer aandacht in de media.

Op zaterdag 22 maart vindt in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem het eerste nationale Weight Loss Surgery congres plaats voor mensen met ernstig overgewicht. Behalve verschillende workshops, zijn er gerenommeerde sprekers en ervaringsdeskundigen zoals televisiepresentator Hanneke Groenteman.

Voor slechts 5% van de mensen met morbide obesitas leidt het volgen van een dieet tot blijvend en voldoende gewichtsverlies. Soms worden zaken wel heelrooskleurig voorgespiegeld, soms is er vrijwel alleen maar aandacht voor de risico's. Omdat de roep vanuit de doelgroep om objectieve en duidelijke informatie steeds groter wordt, organiseert Ik Media in samenwerking met met Vitalys Klinieken het WLS-congres. ik Media is o.a. uitgever van het magazine ik. De Vitalys Klinieken zijn gespecialiseerd in de behandeling van ernstig overgewicht.

PROGRAMMA
Het dagprogramma zal bestaan uit lezingen van bariatrisch chirurgen. Deelnemers kunnen diverse workshops volgen. Gedurende het congres gaan chirurgen en ervaringsdeskundigen in gesprek met bezoekers.

Tijdens het congres wordt doorlopend een informatiemarkt gehouden waar partijen die zich professioneel bezighouden met de behandeling van obesitas diensten en producten onder de aandacht brengen. Op deze informatiemarkt is ook ruim aandacht voor de nietoperatieve behandeling van obesitas.

Ik Media geeft in het kader van het WLS-congres een speciale editie uit, die gewijd is aan Weight Loss Surgery. Deze special dient tevens als naslagwerk en zal worden uitgedeeld aan bezoekers en gasten van het congres. De special zal ook los verkrijgbaar zijn.





http://www.wlscongres.nl