Gemeente Schiedam


Maart

Grote namen tijdens Boek & Bal Waterweg 2008

20 maart 2008

Iedereen droomt van een zalige oude dag en zeeën van tijd om te doen wat hij wil. Zeker als dit in goede gezondheid gebeurt en verstand met de jaren komt, is oud worden voor sommigen een aanlokkelijk idee. Niet iedereen is echter blij met het verliezen van zn jeugd. De tweede editie van Boek & Bal Waterweg op zaterdag 22 maart speelt in op het thema ouder worden en jong willen blijven met toekomstdromen en nostalgisch terugblikken.

Boek&Bal Waterweg wordt een feest met bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers, signeersessies, interviews, de prijsuitreiking voor de Marte Jacobs schrijfwedstrijd en een swingende afsluiting door New Cool Collective.

Grote namen
Grote namen uit de vaderlandse literatuur, zoals Midas Dekkers, Nelleke Noordervliet en Arthur Japin vertellen over hun recente werken en hoe zij aankijken tegen ouder worden en vergankelijkheid. Hugo Borst interviewt Marcel Möring en Herman Brusselmans. Zij vertellen Borst en het publiek in hoeverre hun oeuvre in de loop der jaren is veranderd en hoe zij aankijken tegen de toekomst. Verder zijn aanwezig Ronald Giphart, Bart Chabot, Martin Bril, Joris Luyendijk, Jonathan van het Reve, Frénk van der Linden, Rick de Leeuw en Jan Hautekiet. Een terugkerend element van het Boek&Bal is de lezershemel. Drie zwarte weduwen begeleiden de bezoekers via de condoleanceruimte met koffie en cake naar het torentje, waar men in tien minuten een seance meemaakt met overleden schrijvers als Multatuli, W.F. Hermans, Annie M.G. Schmidt en Gerard Reve.

Kaartverkoop
Kaarten voor Boek & Bal Waterweg kosten 15,- en kunnen gekocht worden via de theaterkassa van het Theater a.d Schie en via www.boekenbalwaterweg.nl . De deuren van het Theater a.d Schie en de bibliotheek aan het Stadserf in Schiedam gaan om 19.30 open en het programma duurt van 20.00 tot 24.00 uur.

Boek & Bal Waterweg 2008
zaterdag 22 maart 2008
20.00 24.00 uur
toegang: 15,00

www.boekenbalwaterweg.nl