Ingezonden persbericht


Actie flamingo's Utrecht voorlopig uitgesteld

Beste redactie,

De voor morgen geplande actie van de groep Flamin-GO! bij Intratuin Utrecht zal geen doorgang vinden. Dit vanwege diverse toezeggingen van Intratuin in de media dat de flamingo's uit het tuincentrum worden overgeplaatst naar Dierenpark Amersfoort. Helaas heeft de woordvoerder van Intratuin de actiegroep niet te woord willen staan, maar deze geeft Intratuin vooralsnog het voordeel van de twijfel, dat het tuincentrum haar toezegging zal nakomen.

De actiegroep en Dierenbescherming Utrecht Amersfoort zijn erg content met het plan van Intratuin om de flamingo's naar het dierenpark over te brengen. Wel wil Flamin-GO! nog duidelijkheid verkrijgen over de ara, aangezien Intratuin daar in de media geen uitspraken over heeft gedaan. De actie was er immers tevens op gericht een betere leefomgeving voor deze vogel te bewerkstelligen.

Flamin-GO! zal de komende tijd een vinger aan de pols houden om zeker te weten dat alle vogels op een geschikte plaats terecht komen. Mocht dit onverhoopt niet gebeuren, dan zullen de protestactiviteiten op een later tijdstip wellicht alsnog hervat worden.