Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 13-3-2008

Vanaf Pasen EIgenwijs spelen & slapen

Kinderkoninkrijk biedt unieke belevingen zoals slapen in een DrakenEI

Vanaf Pasen 2008 (weekend 22 maart 2008) verschijnen wel heel bijzondere eieren in Hoenderloo (op de Veluwe). Het zijn geen Paaseieren maar Drakeneieren. Het Kinderkoninkrijk introduceert deze unieke, EIgenwijze en zeer innovatieve manier van logeren in de natuur. Kinderen en hun (groot)ouders slapen in deze grote eieren gezamenlijk in één groot bed. Bovendien is het verblijf all-inclusive. De kinderen hebben echter wel de taak om samen met de hofhouding hun ouders een '(paas)ontbijtje op bed' brengen (en vooraf te bereiden in de keuken van het Koninkrijk). De Drakeneieren maken deel uit van het geheel nieuwe Drakennest. Een bijzondere ondergrondse en natuurlijke indoor speeltuin die zowel voor campinggasten van 't Schinkel (ook onderdeel van het Kinderkoninkrijk) als voor dagbezoekers geopend is. De twee nieuwe belevingen zijn een perfecte aanvulling voor deze thema-camping, waar het verhaal van Koning Schinkel de leidraad is voor een verblijf.

Draak Hubbes en zijn nest met eieren
In het verhaal van Koning Schinkel is ook een belangrijke rol voor de Draak Hubbes. Zijn nest en de Drakeneieren spelen vanaf Pasen een nog grotere rol in het Kinderkoninkrijk. In de Drakeneieren kunnen gezinnen een bijzondere vakantie beleven. Zij kunnen voelen hoe het is om in een ei te slapen en leven net als veel dieren en draken. In een Drakenei zit een groot bed waar kinderen met hun hele familie in kunnen slapen. Daarnaast kunnen de gasten heerlijk buiten zitten op de veranda voor het Ei.

Alle EIgenwijze gasten ontmoeten elkaar rondom het kampvuur dat midden tussen alle eieren ligt. Het verblijf in het Drakennest heeft de charme van kamperen en de luxe van een hotel. Zo hoeven gasten niet te koken. De kleinste gasten mogen wel zelf met de hofhouding van het Kinderkoninkrijk het ontbijt klaar maken. Voor de oudere gasten staat de woonkamer van Koning Schinkel ter beschikking. Hier kunnen 's avonds heerlijk ontspannen terwijl ze via de Drakenfoon (een babyfoon) hun kinderen horen snurken in de eieren. Douchen doen de EIgenwijze gasten in het Koninklijke Badhuis en natuurlijk kunnen de hooggeëerde gasten gebruik maken van alle onderdelen van het Kinderkoninkrijk zoals het nieuwe Drakennest

Ondergronds spelen
Het Drakennest (onderdeel van het Kinderkoninkrijk) is een ondergrondse indoor speeltuin. Uniek aan deze indoor speeltuin is het gebruik van natuurlijke materialen. Ook kunnen kinderen (tot 8 jaar) er eindeloos spelen met zand en water. Er zijn veel geheime gangetjes en deuren. Er hangt ook de mystieke sfeer van India. In dit land beleefde Koning Siebrand Schinkel immers een mooi avontuur.

Unieke themacamping
't Schinkel onderscheid zich op verschillende manieren van andere campings in Nederland. Het is een waar Kinderkoninkrijk. Het sprookje van Koning Schinkel speelt hierbij een hoofdrol. Het verhaal is over de hele camping terug te vinden. De camping heeft geen receptie maar een 'Wachtershuisje'. Het zwembad is een 'Hofvijver' geworden en er is zelfs een echt kasteel. Ook aan de meest moderne trends is gedacht. Een Koninklijk Badhuis van alle luxe voorzien (topsanitair). Natuurlijk zijn er Koninklijke Stallen (met veel dieren om te knuffelen) en de kinderen kunnen knutselen in een echte Ridderzaal. Kamperen wordt zo voor iedereen een sprookjesachtig avontuur en een unieke beleving.

In 2006 werd Camping 't Schinkel (onderdeel van 't kinderkoninkrijk) door de leden van de ANWB verkozen tot 'Camping van het jaar'. De camping maakt ook deel uit van Ardoer.com, campings met een hart. Hierin zijn de kwaliteitscampings van Nederland verenigd.

Het Drakennest is gedurende de Paasdagen geopend van 11.00 uur tot 20.00 uur. Voor meer informatie over Het Drakennest spelen, de Drakeneieren en Camping 't Schinkel is te vinden via www.hetkinderkoninkrijk.nl en www.ardoer.com/schinkel

Noot aan de redactie (