Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Persinformatie

Datum: 21 maart 2008

Kenmerk: dg-057

| | |NOS programma-informatie 22 en 23 maart

Ook in paasweekend EK zwemmen bij de NOS

Ook in het paasweekend is er volop aandacht voor het EK zwemmen in Eindhoven waarvan de NOS host broadcaster is. Zowel op zaterdag (Ned. 1) als op zondag (Ned. 2) is het zwemmen tussen 18.00 en 20.00 uur live te volgen bij de NOS.

Milaan - San Remo live bij de NOS

Zaterdag 22 maart doet de NOS live verslag van de eerste wielerklassieker van het seizoen. Milaan - San Remo, oftewel La Primavera, is rechtstreeks te volgen bij NOS Studio Sport (vanaf 14.50 uur, Ned. 1) en via www.nos.nl. NOS Langs de Lijn verzorgt live flitsen op Radio 1. Alle voorjaarsklassiekers zijn dit seizoen live en on demand te zien via www.nos.nl. Elke wielerwedstrijd krijgt een aparte pagina met daarop live streams, de route, statistieken, archiefmateriaal, reportages en interviews. De pagina over Milaan - San Remo is de eerste die online gaat.

ZATERDAG 22 MAART

NEDERLAND 1

NOS: Wielrennen Milaan - San Remo (vanaf 14.50 uur) . Live verslag van de eerste wielerklassieker van het seizoen met commentaar van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot.

NOS Sportjournaal (18.18-18.23 uur)
. Wielrennen: Milaan - San Remo.
. Zwemmen: EK in Eindhoven.

NOS Studio Sport (23.14-00.04 uur)
. Voetbal: de Premier League-wedstijden Tottenham Hotspur - Portsmouth, Bolton Wanderers - Manchester City, Everton - West Ham United. . Zwemmen: het EK in Eindhoven.
. Wielrennen: Milaan - San Remo.
. Volleybal: de bekerfinale mannen, Piet Zoomers Dynamo - Orion. . Schaatsen: het WK kunstrijden met de vrije kür mannen. . IJshockey: de 4e wedstrijd in de finale, Heerenveen - Tilburg.

NEDERLAND 2

NOS: EK Zwemmen Eindhoven (18.00-20.05 uur)
. Live verslag van het langebaanzwemmen. Presentatie: Toine van Peperstraten, analyse: Inge de Bruijn en commentaar: Jeroen Grueter.

RADIO 1

NOS Radio 1 Journaal (12.00-18.30 uur)
Nieuwsonderwerpen, o.a.
. Rode draad in de uitzending is het paasweekend. . Gesprek met Adje van den Berg, vooral bekend van de hardrockband Vandenberg. Zaterdag krijgt hij de Eddy Christiani Award uitgereikt. . Te gast is Iris van Bennekom, zij stopt na jaren als voorzitter van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie. Sportonderwerpen, o.a.
. Zwemmen: live flitsen van de finales van het EK in Eindhoven met verslag van Jos van Kuijeren (18.00 uur) en een reportage over oud kampioenen. . Voetbal: live flitsen van Bayern München - Bayer Leverkusen. . Wielrennen: live flitsen van Milaan - San Remo met verslag van Joris van den Berg. . Volleybal: live flitsen van de bekerfinales, de mannenfinale Piet Zoomers Dynamo - Orion (14.00 uur) en de vrouwenfinale Sliedrecht - Martinus (17.00 uur). . In de rubriek 'Garrie Speciaal' een bijdrage van correspondent Garrie van Pinxteren over de Olympische Spelen in Peking. . Voetbal: voorbeschouwing op FC Twente - Ajax met interviews. . Autosport: de trainingstijden van de Formule 1 in Maleisië.

NOS Langs de Lijn (20.00-23.00 uur)
. Volleybal: nabeschouwing van de bekerfinales.
. Zwemmen: nabeschouwing van het EK in Eindhoven. . IJshockey: de 4e wedstrijd in de finale, Heerenveen - Tilburg. . Voetbal: live flitsen van de eredivisiewedstrijden PSV - FC Groningen, sc Heerenveen - Roda JC, AZ - de Graafschap en Excelsior - FC Utrecht. . Voetbal: een overzicht van het buitenlands voetbal met extra aandacht voor Italië.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)
. Vierde aflevering van de miniserie waarin bekende Nederlanders met een kerkelijke achtergrond iets vertellen over Pasen. . Een onderwerp over de synthesizer artiest Jean Michel Jarre met Ad Visser.

ZONDAG 23 MAART

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport (18.00 - 19.54 uur)
. Zwemmen: live verslag van het EK in Eindhoven. Presentatie: Toine van Peperstraten, analyse: Inge de Bruijn en commentaar: Jeroen Grueter. . Voetbal: de Premier League-wedstijden, Manchester United - Liverpool, Chelsea - Arsenal.

NOS Studio Voetbal (22.44-23.34 uur)
. Opinieprogramma over voetbal waarin presentator Jack van Gelder en de analytici Hugo Borst en Youri Mulder deze week Feyenoorders Giovanni van Bronckhorst en Henk Timmer als gast ontvangen. Van Bronckhorst is aanvoerder van Feyenoord en tweede aanvoerder van het Nederlands elftal. Hij begon zijn loopbaan bij Feyenoord en keerde er afgelopen zomer terug. In de tussentijd kwam hij uit voor Glasgow Rangers, Arsenal en Barcelona. Hij werd bij alle drie landskampioen en won met Barcelona de Champions League. Timmer is doelman van Feyenoord en tweede doelman van Oranje. Eerder keepte hij bij Ajax en AZ. Timmer speelde vorig jaar bij Feyenoord in een seizoen dat dramatisch mislukte. Dit jaar gaat het beter; deze week plaatste Feyenoord zich voor de bekerfinale. Timmer en Van Bronckhorst spelen woensdag met Oranje een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oostenrijk.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (12.00-18.30 uur)
Sportonderwerpen, o.a.
. Zwemmen: live flitsen van de finales van het EK in Eindhoven met verslag van Jos van Kuijeren (18.00 uur). . Voetbal: live flitsen van de eredivisiewedstrijden VVV - NEC, FC Twente - Ajax, Sparta - Feyenoord, Willem II - Heracles Almelo. . Autosport: de Grand Prix Formule 1 in Maleisië.

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)
. Zwemmen: nabeschouwing van het EK in Eindhoven met een reportage over het 13 jarige schoonspringtalent Ton Daley uit Groot-Brittannië. . Voetbal: het weekendoverzicht met Ronald van der Geer. Daarnaast een overzicht van het buitenlands voetbal met extra aandacht voor Engeland met Arno Vermeulen.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)
. Vijfde aflevering van de miniserie waarin bekende Nederlanders met een kerkelijke achtergrond iets vertellen over Pasen. . Een onderwerp over verzamelaars van verrassingseieren naar aanleiding van een documentaire bij de NPS.

Noot voor de pers,

Nederlandse Omroep Stichting (NOS)