Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CULTUUR/KUNST/MEDIA Maart 2008

Wandeltheater Dolorosa beleeft zijn première met Pasen

Op 22 en 23 maart gaat het wandeltheater Dolorosa in première in de Deventer Bergkerk. Het 'Carla Veldhuis Drama Team' brengt een nieuw en een inspirerende voorstelling van het Paasverhaal van Jezus Christus. Het wandeltheater Dolorosa wordt vertelt door een mix van moderne dans, vlaggendans, live muziek, solo zang en koor, waarin 'Levende Standbeelden' de hoofdrol spelen.

Door het volgen van een verteller, neemt het wandeltheater Dolorosa het publiek letterlijk mee van de ene scène naar de andere scène, in en rondom de monumentale Bergkerk. Door de prachtige verstilde levende standbeelden die in beweging komen, krijgt de toeschouwer het gevoel deel te hebben aan het stuk.

De verschillende scènes in combinatie met prachtige kostuums tonen een weergaloos aanzien. Deze pijler van dit nieuwe stuk vormt een spannend contrast tot de dans en muzikale elementen.

Het resultaat is letterlijk en figuurlijk een indrukwekkende wandeling van vijf kwartier langs de gebeurtenissen van het Paasverhaal.

Locatie: Bergkerk, Bergkerkweg 1, Deventer. (10 min loopafstand van het NS-station) Zaterdag 22 maart om 20:30 uur
Zondag 23 maart om: 11:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur. Prijzen: Volwassenen ¤ 10, -; kinderen/jongeren t/m 18 jaar ¤ 7,50; Gezinskaart (2vlwns-2kndr) ¤ 30,- ; Elk volgend kind ¤ 5,-

Kaartverkoop : VVV Deventer
Informatie : 0570-656 110 of 06- 22 783 677 of info@paastheaterdolorosa.nl E-mail: kaarten@paastheaterdolorosa.nl
Website: www.paastheaterdolorosa.nl

Dit project is een initiatief van jongerencentrum The Base. Uitgevoerd door choreografe Carla Veldhuis (CVDT) en producer Henri ten Napel (The Base).