Ingezonden persbericht


COUNTDOWN BEIJING: CHASING THE DREAM

nieuw maandelijks programma in aanloop naar Olympische Spelen

Zullen de Olympische Zomerspelen dit jaar worden herinnerd wegens sportieve prestaties, doping, milieuvervuiling of politieke affaires? CNN International kijkt alvast vooruit naar de Spelen van Peking in het nieuwe maandelijkse programma Countdown Beijing: Chasing the Dream, waarin alle aspecten van de komende 29e Olympische Spelen de revue zullen passeren. Profielen van verwachtingsvolle atleten, de sociaal-economische invloeden, actueel nieuws en verslaggeving ter plaatse zullen in het programma centraal staan. Sport is vooral voor de fans en daarom zal in dit programma veel aandacht zijn voor interactieve polls en ooggetuigenverslagen (iReports). Het programma, dat een half uur duurt, wordt geproduceerd door de makers van CNN's World Sport.

In deze eerste show worden de Olympische Spelen nader geanalyseerd in de rol van politiek platform. Hebben de atleten het recht om te protesteren? Ook het aangrijpende verhaal van de verwachtingsvolle marathonloper Gilbert Tuhabonye, die ternauwernood ontsnapte aan de etnische gewelddadigheden in Burundi midden jaren negentig - en nu nog steeds marathons loopt.

Verder een reportage van John Vause uit Peking vanaf de speciale boerderijen waar het voedsel wordt bereid om de atleten gedurende de Spelen van de gewenste maaltijden te kunnen voorzien.

Countdown Beijing: Chasing the Dream duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 22 maart om 19.30 uur

Zondag 23 maart om 15.30 uur en 20.30 uur


---

Noot voor de redactie (