Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Geen school op kop Java-eiland

Geen school op kop Java-eiland

22-03-2008 * Vooralsnog komt er geen school op de kop van het Java eiland. Als het aan portefeuillehouder Fatima Elatik van Zeeburg had gelegen was er deze week al begonnen met de bouw van de school. De SP vond de bouw van de school op deze bijzondere plek buitengewoon verrassend en niet een besluit wat zomaar genomen kon worden. Hans Bakker
De gemeenteraad stak een stokje voor het plan van Zeeburg. SP-raadslid Hans Bakker: "Er is besloten niets te bouwen totdat er een heel bijzonder plan voor deze plek zou komen. Ons is nooit iets verteld over deze school, dat kan natuurlijk zomaar niet." Ook andere raadsleden voelden niets voor instemming met deze achterkamertjesdeal.

Ook bestaat er twijfel over de noodzaak van de nieuwbouw. "Elatik hield een gloedvol betoog maar de feitelijke onderbouwing is mager, ik wil eerst de bouwlocatie-rapporten en laatste cijfers over leerlingenaantallen wel eens zien," aldus Bakker. Wethouder Van Poelgeest gaat nu alle feiten op een rijtje zetten en mogelijke alternatieven onderzoeken.